Društvo

Džedajska konvencija u Nišu

Prva džedajska konvencija biće održana za vikend u Nišu. Ljubitelji filmskog serijala “Star wars”, ali fantastike uopšte uživaće u vizuelno prostornom doživljaju galaksije koji će upotpuniti šou program na bini.

Džedajski pokret iz Niša, u subotu, 9. decembra u prostoru Oficirskog doma, prvi put organizuje veliku manifestaciju humanog , zabavnog i edukativnog karaktera, pod nazivom „Džedajkon“ sa početkom u 16 sati.

Naša misija je da ovim događajem podstaknemo dečiji entuzijazam u ljudima, da ih inspirišemo da svoje odraslo znanje usmere u pravcu prevazilaženja vlastitih ograničenja, kako bi na taj način nastavili da inspirišu druge da se uključe i doprinesu dobrobiti cele zajednice“-ističu organizatori.

Osim zabavnog, poseban akcenat stavljen je i na deo programa koji se zove “Jedi Talks”, gde će se publici predstaviti “pravi džedaji” iz našeg okruženja. Učesnici koji dolaze iz različitih profesija podeliće sa publikom svoju inspirativnu priču o napretku, prevazilaženju vlastitih ograničenja i SILI koja ih je vodila na tom putu.

Konvencija će imati i humanitarni karakter

Na samom dešavanju biće organizovano prikupljanje igračaka za ugroženu decu, a 50% posto novčanih sredstava od prodaje ulaznica, prodatih suvenira, kao i prodaje kreacija niških modnih dizajnera sa modne revije “I am princess Leia and princess Leia is me” ,biće prosleđeno Udruženju NURDOR.

Cena karte je 200 dinara za odrasle, dok za decu između 7 i 13 godina karta košta 100 dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com