Društvo

Dve ZLATNE medalje za mlade NIŠKE turističke radnice

Na tradicionalnoj manifestaciji turističkih radnika Srbije u Kragujevcu učenice Ugostiteljsko–turističke škole u Nišu osvojie su dve zlatne medalje za radove koji se tiču poboljšanja turističke ponude jugoistočne Srbije.

Na 30. Zboru ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije, u konkurenciji vršnjaka iz škola u Beogradu i Kragujevcu, učenice Anđela Milosavljević i Mia Manić osvojile su zlato u poslovanju turističkih agencija i takmičenju recepcionera.

„Aranžman koji sam pripremila za ovo takmičenje namenjen je avanturstima i privukao je veliku pažnju stručne javnosti. Želja mi je da doprinesem razvoju turizma na Staroj planini“, kaže Anđela Milosavljević, učenica odeljenja IV4 Ugostiteljsko-turističke škole, obrazovni profil turistički tehničar.

Na takmičenju iz recepcijskog poslovanja izuzuzetno vladanje stranim jezikom pokazala je učenica III5 niške Ugostiteljsko-turističke škole Mia Manić, koja je prezentovala turističku ponudu Niške Banje i jednog niškog hotela u kome je obavljala praktičnu nastavu.

„Opredelila sam se za turističku ponudu Niške Banje iako je ona izgubila status banje, jer je smatram velikim turističkim potencijalom Jugoistočne Srbije. Želim da se Niškoj Banji vrati stari sjaj koji zaslužuje“, kaže Mia.

Foto: UTŠ, Niš
Foto: UTŠ, Niš

Reč je o najširoj manifestaciji ugostiteljsko-turističke privrede i zaposlenih u Srbiji koja prezentuju nova dostignuća u oblasti gastroekonomije i usluživanja, unapređenje kvaliteta usluge i ponude, kao i unapređenje razvoja ugostiteljsko-turističke privrede i kadrova u ugostiteljstvu i turizmu Srbije.

„Vrhunski rezultat postiže se zahvaljujući redovnim vežbama i praktičnoj nastavi koja se odvija prema programu“, ističe profesor agencijskog i hotelijerskog poslovanja Miroslav Milosavljević.

Da iza ovakvog uspeha stoji timski rad u niškoj školi potvrdila je i nastavnica agencijskog i hotelijerskog poslovanja, Maja Grahovac.

Zbor ugostiteljsko-turističkih radnika Srbije organizovao je Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije i ugostiteljsko-turistička privreda, kao i srednje škole i fakulteti koji obrazuju kadrove za ovu delatnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com