Sport

Dve utakmice Radničkog i Crvene zvezde u nedelju!

Utakmice 16.kola fudbalske Superlige i polufinala Balkanske Superlige u ragbiju igraju se ovog vikenda, a u obe će snage odmeriti Radnički i Crvena zvezda. Najpre će ragbisti gostovati crveno-belima na Adi Ciganliji, a kasnije će na stadionu “Čair” svoj meč odigrati i fudbaleri.

 

Ragbiste niškog Radničkog, nakon ligaške pobede nad ekipom Soko Vranje na domaćem terenu (16:10) očekuje duel sa liderom grupe B, ekipom Crvene zvezde. U taboru Nišlija nadaju se da mogu da ponove ishod iz prvenstva, kada su pružili odličnu partiju protiv crveno-belih i zasluženo slavili pobedu.

Ovog puta imaće novi okršaj i to u okviru polufinala Balkanske Superlige koja okuplja najuspešnije ekipe iz A i B grupe najjačeg domaćeg prvenstva.

Reprezentativac iz redova Radničkog, a ujedno i kapiten niške ekipe Stefan Jovanović najavljujući ovaj meč dao je ulogu “blagog favorita” protivniku ali ne osporava činjenicu da bi uspeh iz ligaškog dela mogao da se ponovi:

Kapiten veruje u uspeh svoje ekipe. Foto: Privatna arhiva

“Dugo smo se pripremali za ovaj meč u koji ulazimo spremni i maksimalno motivisani. Kako smo ih u tekućoj sezoni pobedili u regularnom delu uopšte ne bi bilo iznenađenje da taj uspeh ponovimo i da se nakon pobede plasiramo u finale.”, kaže Jovanović.

Situacija u igračkom kadru je na zadovoljavajućem nivou, pa Nišlije nemaju razloga za brigu, jer će svako ko u nedelju bude istrčao na teren dati svoj maksimum.

“Cela ekipa je spremna i silno motivisana da se ovaj istorijski uspeh kluba ne zaustavi u polufinalu. Verujem da imamo snage za mnogo više i da ćemo sav trud i rad iz prethodnog perioda krunisati plasmanom u samu završnicu takmičenja.” dodaje kapiten.

Jovanović obećava da će se potruditi da svoje iskustvo, stečeno kroz dugogodišnje nastupe za beogradsku ekipu, prenese na svoje saigrače i da će zajedno dati sve od sebe da sve njihove nedostatke iskoriste. “Niko ne govori naglas o pobedi, ali apsolutno svi do jednog očekujemo trijumf!” tvrdi Jovanović.

R13K Radnicki spreman da ponovi uspeh iz ligaskog dela takmicenja.

O protivniku nakon eventualnog plasmana u finale još uvek ne razmišljaju, ali kapiten priznaje da priželjkuju okršaj sa Partizanom, kao jedinom ekipom koju nisu savladali u dosadašnjem takmičarskom toku.

Inače, Regionalna liga ove godine kroz A i B grupu broji osam klubova, ali će im se naredne godine priključiti još četiri, pa će tako ovu ligu činiti ukupno 12 klubova iz Srbije, Turske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Grčke. Uz to, pokretanjem Balkanske Superlige napravljen je veliki korak u razvoju ragbija 13 na Balkanu.

Meč između R13K Radničkog i Crvene zvezde na programu je u nedelju, 5.novembra sa početkom u 15 časova.


FK Radnički nakon 15 odigranih kola deli sedmo mesto na tabeli Superlige, sa 23 osvojena boda, dok su crveno-beli na čelnoj poziciji sa 40 bodova prikupljenih nakon 13 pobeda i jednog remija.

Iz kluba su najavili zanimljivu utakmicu kojoj se uvek raduju, a streteg niške ekipe Milan Đuričić dodao je da su utakmice sa ovim rivalom uvek teške.

Maksimalno posveceno protiv lidera na tabeli. Foto: Niske Vesti

“Igraćemo sa trenutno najkvalitetnijim klubom u Srbiji, svako ko je odgledao meč u Londonu mogao je da vidi kako su se dobro snalazili u svim segmentima. Predvođeni su trenutno najboljim trenerom u Srbiji.” kaže šef o rivalu i dodaje: “Mi ćemo svoju šansu tražiti u njihovom umoru i promašajima, moraćemo da odigramo kvalitetno ali i da imamo malo sreće”.

Što se igračkog kadra tiče, Đumi neće moći da računa na usluge povređenih Tomića, Petrovića, Aksentijevića i Krznarića, ali ni najboljeg strelca prvenstva Milana Pavkova, jer se u ugovoru ova dva kluba o pozajmici Zvezdinog igrača niškom klubu nalazi klauzula po kojoj on ne sme da igra u međusobnim mečevima ovih dveju ekipa.

U nedostatku Pavkova taj deo terena pokrivaće tandem Mrkić-Stojanović potpomognuti iskusnim kapitenom Jovanovićem sa leve strane.

Ispred ekipe sa Čaira obratili su se Simunović i Arsić, a štoper niškog Superligaša istakao je da bi u ovom meču “i bod bio veliki kao kuća” kao i da ne treba puno govoriti o rivalu koji nosi epitet favorita. Vezista Arsić je dodao “da se zna ko je Crvena zvezda” ali da uprkos svemu oni i u ovaj meč ulaze sa velikim ambicijama i motivisani za što bolji rezultat i pobedu.

U poslednjih 5 duela slavili su Beograđani, a Radnički je samo u jednom od tih susreta postigao gol, u decembru prošle godine na stadionu “Rajko Mitić”, kada se u strelce upisao upravo Pavkov, koji u nedelju neće nastupiti.

Utakmica između FK Radničkog i Crvene zvezde odigraće se u nedelju, 5.novembra, sa početkom u 17 časova.

Karte za meč se mogu kupiti u petak i subotu od 10 do 18:00 časova na glavnoj biletarnici hale Čair i na dan utakmice od 10 od 17:00 časova, ali i na biletarnici na istočnoj strani stadiona Čair od 14 časova. Cene karata su sledeće:

Jug 300 dinara; Istok, Sever i Zapad po 600 dinara; Loža 1.500 dinara.

Iz kluba poručuju da će u cilju bezbednosti na stadionu tokom odigravanja utakmice, a u skladu sa iskustvima organizovanja utakmica ovog ranga, južna i zapadna tribina biti rezervisane isključivo za navijače Radničkog.

Na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK “Crvena zvezda”.

Za navijače crveno-belih rezervisana je severna tribina i deo na istočnoj tribini (prema Severu).

Kapije stadiona biće otvorene od 14:30 časova, a iz Radničkog apeluju na gledaoce da na utakmicu ne dolaze automobilima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com