Sport

DVE MEDALJE za KBS Naisus na jubilarnom Otvorenom prvenstvu Karlovca

Proteklog vikenda KBS Naisus učestvovao je na Otvorenom prvenstvu Karlovca i osvajio dve medalje, jednu zlatnu i  jednu srebrnu. U gradu na četiri reke, Karlovcu u Hrvatskoj, pre 50 godina počeo je sa radom Tekvondo klub “Karlovac”, koga je inicirao jedan od pionira tekvondoa u ovom delu Evrope pokojni Nikola Pečko, prvo kao sekciju Karate kluba “Kata”.

U prvoj postavi, koja je krenula put tekvondoa, našao se i sadašnji predsednik pomenutog kluba, Miroslav Brežan, dugogodišnji reprezentativac SFRJ i Hrvatske.

Brežan

Jedna od malobrojnih ekipa iz Srbije (a jedina iz Niša i južne Srbije) bila je i KBS Naisus, koja je ponovo imala peh sa brojem takmičara te se put Karlovca uputio jedino Uroš Mitrović.

“Zadovoljan sam uspehom koji sam postigao u Karlovcu, 1 zlatna i 1 srebrna medalja, jer konkurencija ni malo nije bila laka a temperatura u hali je rasla iz minuta u minut, što je otežavalo uslove za takmičenje. Veoma dobro pripremljeni konkurenti nisu mi dozvolili da se, nakon pređene polufinalne runde, okitim i drugim zlatnim odličjem, pošto sam u slobodnom stilu prethodno osvojio najsjajniju medalju. Iako se, nakon postavljanja novog trenera Tehničke reprezentacije Srbije, ukida bodovanje takmičenja i samim tim rangiranje na osnovu uspeha na istim, ostaje mi satisfakcija i još jedan dokaz da sam sa punim pravom pozivan na okupljanja reprezentativnog tima i bio član iste, koja je do sada napravila najveće uspehe u formama”, rekao je Uroš Mitrović, aktuelni trostruki šampion Balkana.

Sledi samo jedan vikend pauze od takmičarskih uspeha, a zatim KBS Naisus očekuje 3. kolo Lige Grada Niša, čiji je i organizator.

3. kolo održaće se ponovo na teritoriji GO Pantelej, koja je našla razumevanja i pomogla takmičenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com