Politika

DS: Neka Vlada vrati sredstva koja nam uzima i Niš će imati dovoljno da uloži u Aerodrom

Iako SNS pokušava da ubedi građane Srbije da je pre njih u Srbiji sve bilo loše a od njih počinje istorija, stvarnost je na njihovu žalost drugačija: od 2012, kada su presvučeni radikali došli na vlast, Srbija a sa njom i Niš, tonu u sve dublji mrak, u sve teže i teže stanje, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Iako je Niš oduvek bio grad otvorenog srca, koji je uvek rado prihvatao sve koji dođu da žive u njemu, ipak je potrebno ponešto i naučiti o njegovoj istoriji. Između ostalog, treba naučiti da je Niš svoj aerodrom imao jos daleke 1935 godine, da su sa njega poletali i sletali avioni koji su prevozili putnike do Soluna i nazad i da ga od tada niko nikome nije poklanjao, već je on oduvek služio na korist ne samo Nišlijama već i ljudima koji žive u regionu. Služio je i hrabrim vojnim pilotima koji su se borili da sačuvaju teritoriju Srbije a samim tim i Niš. I kada je 1999 godine uništen, građani Niša su uz pomoc Vlade kraljevine Norveške, zdušno pomagale da se on obnovi i stavi u funkciju, jer znaju koliko niški aerodrom znači Gradu.

Od tada je niški aerodrom krenuo da se razvija, ponekad uspešno, ponekad manje uspešno, ali se razvijao. Grad je ulagao u osposobljavanje piste, izgradnju zgrade, subvencionisao letove kompanija koje su htele da lete iz Niša… Jedino JAT a kasnije i AIR Serbia nisu hteli da lete sa niškog aerdroma, verovatno zato, što kako reče SNS predsednik, “država je dozvolila niškom Aerodromu “Konstantin Veliki” da se razvija, iako oduzima putnike beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla”.

Ako neko zaista želi da se i Niš razvija, mora da shvati da je za to neophodan razvoj i aerodroma i železnice i infrastrukture uopšte.

I ako može da se ulažu desetine miliona od strane države u nekakav Beograd na vodi, mora da se i u Niš i niški aerodrom ulažu sredstva, makar ona koja iz Niša i odlaze za Beograd. Neka Vlada Srbije vrati lokalnim samoupravama sredstva koja im uzima i Niš će imati dovoljno da uloži u aerodrom koji za Niš znači opstanak.

Gradonačelniče, pa vi ste nedavno na sednici Skupštine Grada govorili o programu razvoja ne samo aerodroma u Nišu, već i drugih javnih preduzeća, da bi sada poklanjali nešto sto nije vaše nekome kome “niški aerodrom umanjuje brojke rasta putnika beogradskom aerodromu”…

I više vam ni vaši članovi ne veruju da je Demokratska stranka kriva za sve, to vam je postala mantra u poslednjih 6 godina od kako ste na vlasti, ali vreme je da priznate da nemate kapaciteta da vodite ni skupštinu stanara a kamoli ovako veliki grad.

Bilo bi dobro da iznesete pred javnost ugovore za koje govorite da su štetni, da je Demokratska stranka kriva za sve, ali izgleda da to ipak nećete uraditi jer ti koje optužujete da su potpisivali ugovore su sada u vašoj stranci. Kako će te da napadate svoje članove? I da li sve ovo oko aerodroma znači da je niško rukovodstvo nesposobno pa Nišu treba tutor, staratelj? Pa neka vam pošalju onda nekog iz Beograda da nam uređuje i vodi Grad Niš. Neka raspuste Gradsko Veće, neka raspuste Skupštinu i neka niška vlast prizna da je nesposobna. Neka niška vlast prizna da ne moze ni da sačuva nasleđeno, a posledica takvog priznanja je ostavka.

Ako pitate građane Niša, reći će vam da je Nišu potrebno sposobno, odgovorno rukovodstvo, suprotno od onog koje sada ima. Neće vam dati da imovinu poklanjate, sprečiće vas u uništavanju Grada!

I opravdano se postavlja pitanje, ako tako lako poklanjate niški aerodrom, sta će te tek uraditi sa Kosovom…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com