Ekonomija

“Druženje” sa inspektorima u Nišu

Vlasnici niških firmi moćiće da u direktnom razgovoru sa inspektorima saznaju sve što ih interesuje u vezi sa novom ulogom inspekcije i svim novinama u radu koje je doneo Zakon o inspekcijskom nadzoru.

Ovo je drugi neformalni susret privrednika i predstavnika inspekcijskih službi-

„Dan otvorenih vrata sa inspektorima“  biće organizovan u četvrtak, 28. septembra od 11 do 14 časova u prostorijama Regionalne privredne komore Niš (Dobrička 2).

Susret organizuju Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BEP) i Privredna komora Srbije (PKS) kako bi se privrednicima približile novine u oblasti inspekcijskog nadzora, te otklonile nejasnoće u vezi sa novom ulogom inspekcija, nadzorom nad primenom zakona i drugih propisa, savetodavnim posetama koje obavljaju, procenom rizika, korišćenjem kontrolnih lista, ovlašćenjima i dužnostima.

Na pitanja privrednika odgovaraće inspektori tržišne, poreske, građevinske, komunalne, poljoprivredne, turističke, sanitarne i zdravstvene inspekcije, kao i predstavnici inspekcije rada i inspekcije za zaštitu životne sredine.

„Dan otvorenih vrata sa inspektorima“ već je održan u Beogradu a nakon Niša ovakav susret biđe priređen i u Novom Sadu.

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja pokrenut je u januaru 2011. godine sa ciljem da podrži aktivnosti usmerene na regulatornu reformu, unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti privatnog sektora u Republici Srbiji.

Aktivnosti USAID BEP usmerene su i na podršku Vladi Republike Srbije na reformi inspekcijskog nadzora, a preporuke programa ugrađene su u novi Zakon kojim je  uređena ova oblast i unapređena koordinacija inspekcija, pojačana njihova preventivna uloga, povećana delotvornost inspekcijskog nadzora, te učinjen bitan korak ka smanjenju sive ekonomije i unapređenju uslova poslovanja u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com