Kultura

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisuje konkurs za prijem novih članova

Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, za književnike i prevodioce, a za književne kritičare spisak objavljenih kritičkih tekstova u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom.

O prijemu novih članova odlučivaće se na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama, a jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada (književne večeri, promocije, tribine, paneli, radionice).

Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu, ili oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije.

Pisci koji žele da postanu članovi jedinog niškog referentnog književnog društva sa višedecenijskom tradicijom, potrebno je da pošalju biografiju sa detaljnom bibliografijom, najkasnije do 20. januara 2017. godine na adresu: Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, Šumatovačka 4, 18000 Niš, ili elektronskim putem na drustvoknjizevnikanisa@gmail.com, sa naznakom „komisiji za prijem novih članova“.

Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati krajem januara 2017. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com