Društvo

„Dositej“ na letovanju u Grčkoj, „Tasa“ se vratio

Treća grupa učenika, njih 40-oro iz niške Osnovne škole „Dositej Obradović“ otputovala je na besplatno letovanje u Grčku, u organizaciji Gradske opštine Medijana. Puni očekivanja pred polazak izrazili su nadu da će letovanje sa školskim drugovima biti interesantnije i opuštenije od odmora sa roditeljima. Nagradu su zaslužili dobrim ocenama i primernim vladanjem.

Nastavnici podržavaju odluku Gradske opštine Medijana da nagrađivanjem učenika podstakne kod njih želju za učenjem i takmičenjem, jer ih na moru, osim grčkih poslastica očekuju i igre na pesku.

Poželevši im udobno putovanje i odmor, na put ih je ispratio i predsednik najveće niške opštine Milan Krstić. U razgovoru sa njima i roditeljima prvi čovek niške Medijane se interesovao da li deca prvi put idu na more i šta očekuju od letovanja.

A tek dan kasnije sa nagradnog putovanja vratili su se učenici Osnovne škole „Učitelj Tasa“. Zadovoljni su, jer su upoznali navike i običaje drugog naroda, i drugove koje su sretali u školi, ali nisu imali vremena za njih tokom školske godine.

Po dogovoru, letovanje je bilo pod budnim okom profesorki, koje imaju samo reči hvale za učenike i organizaciju letovanja.

Besplatno letovanje za učenike osnovnih škola sa teritorije Gradske opštine Medijana organizovano je za 400 najboljih đaka iz ukupno 10 osnovnih škola koliko ih ima na teritoriji najveće niške opštine. Kako je i planirano oni provode po osam dana u Olimpik Biču u Grčkoj u organizaciji i o trošku opštine, u periodu od 22.juna do 31.avgusta.

Za sve učenike obezbeđen je smeštaj na bazi polupansiona u hotelu Katarina. Deca odmaraju preko niške Agencije „Euroturs“, koja je na javnoj nabavci dobila organizaciju letovanja. Prvi su nagradu iskoristili učenici OŠ „Sveti Sava“.

Oni su se prepuni sjajnih utisaka već vratili sa letovanja. Redosled škola određen je žrebom, pa bi poslednja grupa osnovaca put Grčke trebalo da krene i vrati se krajem avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com