Ekonomija

Donacija u opremi za 50 malih firmi u Nišu

Predstavnici grada Niša i nemačke organizacije Help potpisali su danas sa vlasnicima 50 malih i srednjih preduzeća ugovore o donaciji opreme u vrednosti od 2.400 evra.

Zamenik načelnika Kancelarije za ekonomski razvoj Niša Ivan Petković istakao je da ukupna vrednost projekta iznosi 120.000 evra, s tim što je 48.000 evra učešće grada, a ostatak je donacija nemačke države.

Menadžerka organizacije “Help” Maša Bubanj istakla je da su donaciju u opremi do sada u Nišu dobile 483 male firme, a počev od 2002. godine ta organizacija je u Srbiji podržala 7.000 malih biznisa.

“Naše istraživanje je pokazalo da je 74 odsto podržanih firmi aktivno, što je dobar rezultat”, kazala je Bubanj i dodala da su u Nišu ovog puta podržane firme koje se bave najrazličitijim poslovima.

“Medju onima koji su dobili donaciju ima automehaničara, zubara, vlasnika firmi za proizvodnju knedli, kolača”, izjavila je Bubanj.

Prema njenim rečima, svi vlasnici firmi imaju obavezno sopstveno učešće od 20 odsto od ukupne vrednosti donacije, obavezan društveno koristan rad i obuku za što uspešnije poslovanje.

Mali privrednici u Nišu dobili su pomoć u okviru Helpovog projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com