DruštvoServisne

Dolazi zahlađenje, duplo više padavina od proseka

Sudeći po prognozama meteorologa, očekuje nas dolazak još jednog hladnog talasa, a do promene vremena doći će u nedelju, kada će temperatura pasti za oko 10 stepeni Celzijusa. Uz niže temperature vazduha, očekuje se i duplo više kiše u odnosu na prosek, a moguća je pojava susnežice i snega koji se neće dugo zadržavi na tlu, rekao je za Niške Vesti Zoran Vasiljević, rukovodilac meteorološke službe u Nišu.

Kišni mart

Vasiljević kaže da će količina padavina biti duplo veća u odnosu na višegodišnji prosek koji iznosi 43-45 litara po kvadratnom metru.

“U narednim danima će količina padavina iznosti 80-100 litara po kvadratnom metru, što jeste duplo više od proseka, ali nije ekstrem. Beležili smo i veće količine padavina u ovom mesecu”, objasnio je.

Mada je ceo mart kišovitiji u odnosu na prosek, Vasiljević je naglasio da je ovo uobičajno prolećno vreme.

“Zahlađenje koje se očekuje u nedelju, doneće kišu, a moguća je i pojava susnežice i snega, koji se neće dugo zadržavati. Ovakvo vreme očekuje se do sredine nedelje,” najavio je.

 

U utorak stiže proleće

U utorak, 20. marta  stiže i proleće, tačno u 17 časova i 15 minuta. Nekoliko dana kasnije počeće i letnje računanje vremena.

Iako smo svedoci da su se poslednjih godina izmešala godišnja doba, zvanično će i ovo proleće trajati deo marta, ceo april i maj i deo juna, na našoj, severnoj Zemljinoj polulopti. U isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.

Na dan početka proleća, imaćemo i prolećnu ravnodnevnicu, kada i dan i noć traju podjednako, po 12 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com