Ekonomija

Dodeljeni svi vaučeri za odmor u Niškoj Banji

U Niškoj Banji, koja je ove godine prvi put učestvovala u kampanji Vlade Srbije “Moja Srbija”, osam ugostiteljskih objekata ponudilo je smeštajne kapacitete turistima koji poseduju vaučere za odmor.

U GO Niška Banja kažu da su početkom maja prvi turisti , njih 44-ro iz Batajnice, boravili u Niškoj Banji, a raspodeljeni su i svi preostali vaučeri koji mogu da iskoriste najkasnije do 20. novembra 2018. godine.

Da podsetimo, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija RS dodelilo je svih 100.000 vaučera za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, čime su potrošena budžetska sredstva namenjena za ovu akciju u 2018. godini.

Akcija, kako kažu, zbog rekordnog odziva građana završena je dva i po meseca pre predviđenog roka što, prema oceni ovog ministarstva, pokazuje da je mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana.

Vrednost vaučera je 5.000 dinara i  maksimalni je iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine da koristi, bez obzira na cenu smeštaja.

Među građanima sa vaučerima najviše je bilo penzionera (53%), zaposlenih čija primanja ne prelaze 60.000 dinara (35%) i nezaposlenih osoba (11%).

Njima je na raspolaganju bilo 1.220 kategorisanih ugostiteljskih objekata, što je za 34% više nego prošle godine.

“Tek sa rokom isteka korišćenja vaučera za odmor odnosno do novembra znaće se tačan broj turista koji su posetili Nišku Banju, kada će se raditi presek stanja, ali se može reći da je do danas, u odnosu na maj, taj broj duplo veći”, kazali su u GO Niška Banja.

Prema tabeli Ministarstva turizma, nekim vlasnicima ugostiteljskih objekata u Niškoj Banji kategorizacija smeštaja od jedne do dve zvezdice traje do kraja ove godine, nekima do 2021. godine, dok dva smeštajna kapaciteta nisu kategorisani.

Inače, vaučere za odmor u Srbiji mogli su da koriste penzioneri, nezaposlena lica, građani koji primaju tuđu negu i pomoć, ratni invalidi i svi koji mesečno zarađuju manje od 60.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com