Društvo

Divlje deponije u Nišu i dalje veliki problem

Đubre koje preliva iz kontejnera u ulici Branka Krsmanovića mesecima, kako navode stanari okolnih zgrada, ruže grad. Previše zgrada, a premalo kontejnera, razlog su, kako tvdre iz JKP “Mediana” za obaj problem koji se neretko ponavlja.

U “Mediani” tvrde da će sve to počistiti u najskorijem roku, ali da privatnici u tom delu grada treba da postave ispred svojih objekata propisani broj kontejnera.

Sa druge strane, ogorčeni stanari smatraju da će čišćenjem “Mediana” problem rešiti samo privremeno jer se, kako tvrde, đubre vrlo brzo ponovo nagomila. Zbog toga traže da im Opština postavi podzemne kontejnere.

“Mi tražimo da se postave podzemni kontejneri, jer drguačije ne možemo da rešimo problem”, ističu stanari.

U GO “Medijani” kažu da planiraju da postave ukupno 30 podzemnih kontejnera, od kojih je 10 već plaćeno i za njih su određene lokacije, dok za ostale tek treba utvrdi gde će biti postavljeni, ali i da se zasada ulica Branka Krsmanovića broj 20. ne spada u tih prvih deset odabranih lokacija.

“Što se tiče zahteva građana iz Branka Krsmanovića, tu su prošle godine postavljeni podzemni kontejneri ispred ulaza 16 i 18 tako da mogu da ih koriste i stanari iz ulaza broj 20, jer su to kontejneri viskokih kapaciteta”, kažu u “Medijani”.

Oni dodaju da najpre moraju da provere da li postoje tehnički uslove da se na tu lokaciju postave kontejneri.

“Treba proveriti da li kamion JKP “Mediane” može tu da prođe, takođe proverava se i podzemni katastar, da li ima vodovodnih cevi, instalacija i slično”, pojašnjavaju i ističu da će razmortriti zahtev stanara.

U naselju Crvena zvezda kontejner prazan, a đubre svuda okolo

Ista slika i u naselju Crvena zvezda, kontejner postoji, ali nemarni stanovnici đubre bacaju pored kante. Stari nameštaj, pohabana garderoba, dušeci, džakovi, slika su koja danima ruži ovaj deo grada, dok ogromna kanta za odlaganje smeća zvrlji prazna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com