Društvo

Desetkama puni indeks

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu nagradio je za Dan fakulteta 14 najboljih studenata sa svih godina, a najbolja među njima je Sara Božić, student master studija. Sara ne zna ocenu manju od desetke, pa je desetkama napunila svoj indeks, a kako kaže, uspeh koji je postigla tokom studiranja otvara joj vrata za dalje usavršavanje.

Dodaje da nije bilo lako, ali da je uz pomoć vere koju nosu u sebi i upornošću, te požrtvovanjem, uspela da se nađe na spisku najboljih akademaca na fakultetu koji se i sam svrstao među 150 najboljih u svetu u oblasti sporta.

„Presrećna sam zbog nagrade koju danas primam i to kao jedan od najboljih studenata“, kaže Sara. „Završavam master studije sa svim desetkama, a planiram da upišem doktorske studije već sada u novembru i tako nastavim svoje usavršavanje“.

Nagrada koju je primila na Dan fakulteta za nju je više od puke nagrade. To je, kako kaže, motivacija da nastavi istim tempom napred, da opravda poverenje koje su joj profesori ukazali, da ne izneveri svoje najbliže i samu sebe.

„Na ovaj način, ovom nagradom, želim da pokažem i drugim studentima koji su mlađi od mene da svaki trud i rad ne može da ostane neprimećen i da je uvek nagrađen“, ističe Sara.

Sara Božić nije slučajno upisala Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Sport je njena prva i najveća ljubav. Možda zvuči pomalo neobičnu za jednu krhku devojku da je od svih sportova izabrala borilički, džudo. Ali kada se ima u vidu njen borbeni duh ni to više nije neobučno.

„Džudoom se bavim 17 godina i zaljubljena sam u taj sport. Član sam i državne reprezentacije. Doduše, poslednjih godina malo pauziram jer sam se usreredila na rad na fakultetu, ali to ne znači da se odričem sportskog borilišta, mada sam sada sve više okrenuta naučnom radu“, priznaje Sara.

Dodaje da nije bilo lako uskladiti sve obaveze na fakultetu za zahtevima sporta kojim se bavi, posebno kada se ima u vidu i činjenica da je reprezentativka. Svakodnevni treninzi, predavanja na fakultetu, vežbe, putovanja, takmičenja, sve je to moralo da se uskladi, da se pronađe vreme za sve i da se na dva „borbena“ polja bude među najboljima.

„Profesori na fakultetu su uvek imali razumevanja za moje obaveze na sportskom terenu i to mi je puno značilo“, kaže Sara.

Posebno se ponosi podatkom da u rukama ima indeks fakulteta koji se nalazi među 150 najboljih u svetu u oblasti sporta.

„To je laskovo priznanje koje je od posebnog značaja ne samo za fakultet već i za studente koji ovde studiraju. To je vetar u leđa svima nama, i profesorima i studentima, da se borimo za još prestužnije mesto na listi svetskih fakulteta i ja se nadam da će buduće generacije koje dolaze dati svoj doprinos tom uspehu“, zaključuje Sara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com