Sport

Derbi u Beogradu: Želja putuje na megdan Crvenoj zvezdi

Rukometaši niškog Železničara nakon serije rezultata bez poraza i prolaska u narednu fazu Kupa Srbije, odigraće u nedelju od 18 časova derbi utakmicu 7. kola Superlige protiv Crvene zvezde.

 

Željin rival je sve do odigravanja utakmice 6.kola imao bolji plasman i epitet neporažene ekipe, koji sada nose jedino Nišlije. Zvezda je porazom od aranđelovačkog Šamota (21:19) ugrozila sebi poziciju na tabeli i ustupila je Železničaru, koji sa 11 bodova sada čuva lidersku poziciju.

Naredno kolo donosi susret između ove dve ekipe, a ko će iz njega izaći kao pobednik, znaće se u nedelju uveče.

Trener niške ekipe kaže da je sam položaj rivala na tabeli dovoljna najava za ovu utakmicu i dodaje:

“Idemo da odmerimo snage i da vidimo ko je trenutno bolji, ali ekipu sam spremao u miru i ni po čemu se naš pristup ne razlikuje u odnosu na dosadašnje mečeve od početka sezone. Niti možemo nešto mnogo da dobijemo, niti da izgubimo. Pobeda bi nas definitivno izbacila kao prve favorite za poziciju broj jedan na kraju osnovnog dela takmičenja. Verujem da možemo da pobedimo Zvezdu u Beogradu” kaže Josif Petković.

Pouzdani bek Nišlija Mladen Krsmančić tvrdi da Crvena zvezda ima tim koji je nešto duže na okupu što će im u ovom slučaju biti prednost, ali ne dovodi u pitanje požrtvovanost svojih saigrača u predstojećem meču:

“Iako verujem da smo trenutno u nešto boljoj formi od Zvezde, njima bih dao blagu prednost, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog iskustva, jer su duže zajedno i znaju kako se igraju ovakve utakmic. Potpuno smo spremni za veliku borbu. Drago mi je da je RTS počeo da svakog vikenda emituje prenose domaćeg prvenstva i tako promoviše rukomet. To što ćemo igrati pred kamerama je i neka vrsta opterećenja, ali sigurno i dodatni motiv za nas. Mislim da će publika kraj TV ekrana imati šta da vidi, očekujem odličan, brz rukomet, sa jakim odbranama.” kaže Krsmančić.

Železničar je poslednji put savladao crveno-bele u Plej aut fazi Superlige, aprila 2015.godine.

Utakmicu će na svom drugom programu direktno prenositi RTS, a igra se u dvorani “Šumice” u Beogradu, u nedelju, sa početkom u 18 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com