Sport

Dejvis kup: Žreb odredio parove

Prvi meč Dejvis kupa koji se igra u Nišu između teniskih reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih država u petak 2. februara od 15 sati igraju Laslo Đere i Sem Kveri.

Nakon ovog meča, pred niškom publikom zaigraće Dušan Lajović i Džon Izner, odredio je žreb.

“Žreb je očekivan a atmosfera u timu sjajna i ta volja uz veliku podršku publike, može da bude presudna. Nema veće časti nego predstavljati svoju zemlju”, istakao je srpski selektor Nenad Zimonjić.

Foto: Niške Vesti

U subotu sa početkom u 15 sati, na programu je meč dublova. Za Srbiju igraju Nikola Milojević i Miljan Zekić, a za SAD Rajan Harison i Stivi Džonson.

U nedelju 4. februara od 14 sati igraju se dva preostala meča u pojedinačnoj konkurenciji, a tada će se sastati Lajović i Kveri, a zatim Đere i Izner.

Na samoj cerenoniji žrebanja predsednik Teniskog saveza istakao je velika Čast da je Srbija domaćin selekciji koja je čak 32 puta osvajala Dejvis kup.

“Uspeh reprezentacije SAD je istorijski uspeh. Zahvalni smo instirucijama u gradu koje su pomogle organizuciju i bez kojih ne bi mogli da organizujemo ovako veliki događaj”, rekao je Mirko Petrović, predsednik Teniskog saveza Srbije.

Američki teniseri osećaju se prijatnu u Nišu, potvrdio je Harison.

“Bili smo nekoliko puta na večeru i nismo znali šta da očekujemo. Bili smo u Srbiji ali nikada u Nišu. Veoma nam je prijatno ovde, čitava zemlja je vrlo domaćinski raspoložena prema nama”, rekao je Rajan Harison.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com