Društvo

Deca sa autizmom i njihovi vršnjaci družili se u Romanijskoj – ulici velikog srca

Sva deca imaju iste potrebe – da se igraju, smeju, plesu i pevaju! Ovu poruku su poslali svi roditelji i deca koje je okupila akcija “Romanijska – ulica velikog srca”. Akciju je organizovalo Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom i Skupština stanara zgrada 15, 17 i 19 iz Romanijske ulice.

 

Mališani plesali u “Ulici velikog srca”

Mališani koji imaju autizam čitavo prepodne proveli su igrajući se sa svojim vršnjacima u dvorištu vrtića “Zvončić”.

Uz kontakt predstavu, pevanje, ples i radionice, deca su naučila da su njihove želje i snovi isti, da ih male razlike među njima spajaju, a ne razdvajaju, i da se tih različitosti ne treba plašiti, već ih treba prihvatiti i voleti. 

Ideju za akciju “Romanijska, ulica velikog srca”, u delo su sproveli stanari zgrada ove ulice i Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom. 

“Uz dobru volju mnogih ljudi mi smo brzo i lako organizovali ovu akciju, i poslali prelepu sliku iz Romanijske čitavom gradu.”, kaže Danijel Arsenković, iz Gradskog udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom.

Izložba radova učenika Specijalne škole “14. oktobar”

U akciju su se ukljičili i Dečiji kulturni centar, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Specijalna škola “14. oktobar”, Osnovna škola “Ćele kula” i Predškolska ustanova “Pčelica”.

Posle onoliko kišnih dana ogrejalo je sunce, a ja sam sigurna da je to upravo zbog ovog našeg događaja. Ne mogu rečima da opišem koliko smo ponosni na ovu akciju! Daćemo sve od sebe da ona postane tradicija, da događaj bude toliko masovan i prihvaćen, i da nam dogodine i Čair bude mali da prihvati svu decu”, kaže Radica Tomić, predsednica skupštine stanara zgrada 15, 17 i 19 u Romanijskoj.

Podsetimo, saradnja ova lepa saradnja počela je decembra prošle godine, kada su se složne komšije iz Romanijske odazvale pozivu Udruženja i Niške televizije, i za decu sa autizmom prikupile stotinak novogodišnjih paketića.  

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com