Društvo

Daničićeva kao Venecija! (FOTO)

Da postoje gorući problemi o kojima se u našem gradu samo priča, u ovom slučaju piše, a malo toga se preduzima, dokaz je Daničićeva ulica i meštani tog dela grada čiji se novonastali problemi samo nadovezuju na one stare.

Redakciji Niških Vesti u više navrata javljali su se sugrađani iz Daničićeve, u nameri da stalnim ponavljanjem apela na one koji su nadležni konačno reše svoj problem. Međutim, rešenja još uvek nema.

Pa, iako je naš portal već pisao o mnogobrojnim problemima koji muče naše komšije iz ove ulice, nije zgoreg napraviti još jednu retrospektivu i prisetiti se kakve su to muke sa kojima se svakodnevno susreću u nadi da će jednog dana biti bolje.

Na prvom mestu tu je blato kroz koje im, kako kažu “propada obuća dok hodaju, gde se auto glavi dok šlajfuju u mestu, jezera na svim delovima ulice i to čak i kad ne pada kiša”.

 

S obzirom da su nas svi zaboravili, mi se svi s pravom pitamo kada će posle svih poplava i klizišta, ulica koja je minimum 40 godina imala asfalt, ponovo da liči na mesto dostojno za život, jer ovo sada je najgore poniženje ako se gleda samo sa komunalne strane. – pitaju se u Daničićevoj.

Prema njihovim navodima, niskogradnja “Mramor” imala je obavezu da pre zime upriliči ulicu da bude dostojna za svakodnevno funkcionisanje, oni su sve zatrpali sa 3 kamiona peska. Malo su, dodaju nezadovoljni građani, prekrili jezerca koja su već sutradan ponovo postala jezera.

Podsećanja radi, ulica je počela da se sanira 9. septembra 2017. godine, a kako nam javljaju naši sugrađani – njihova agonija još uvek traje!

Oni se pitaju da li se to čeka leto da bi se mrdnulo sa mrtve tačke i da li uopšte ima para za saniranje vodovno-kanalizacione mreže zbog koje su radovi na sanaciji ulice i bili prekinuti?

“Verujemo da bi se i sam Daničić stideo ove ruine koja je na 5 minuta od centra grada!” poručuju za kraj stanovnici te ulice.

U skladu sa komentarom o samom Daničiću koji bi se postideo, sugrađanka koja se u ime svih stanovnika ove ulice obratila našem portalu poslala je i par šaljivih fotografija koje su dokaz da se i dalje trude da ostanu vedrog duha, pored svih problema koji su ih zadesili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com