U fokusu

Danas šesta sednica niškog parlamenta

Odbornici Skupštine grada Niša odlučuju danas o rebalansu budžetu grada za 2016. godinu, kao i maksimalnom broju zaposlenih (5741) na neodređeno vreme u sistemu javnog sektora, zbog gašenja Direkcije za izgradnju Niške Banje i reorganizacije poslovanja Direkcije za izgradnju grada i Gradske stambene agencije.

Ovim odlukama premostiće se period od mesec dana, kako bi od Nove godine Direkcija za razvoj i upravljanje Niškom Banjom bila likvidirana i obrisana iz privrednog registra, a dosadašnji zaposleni, njih 15, biti raspoređeni u službama opštinske uprave Niška Banja.

 Od 1. januara Gradska stambena agencija postaće javno preduzeće i broj radnika od sadašnjih 14 biće smanjen na sedam, dok će ostalih sedam svoj posao raditi u gradskim upravama.

Direkcija za izgradnju grada, koja trenutno ima 128, poslovaće sa ukupno 30 radnika. Svi ostali biće na sličnim poslovima u Gradskoj upravi Niša.

Odbornici Skupštine grada Niša razmatraće i predlog da osam porodica koje su svoju imovinu na klizištu u Mramoru razmenile za kuću u Pasi poljani i u kojima godinama žive, dobiju od Grada Niša, bez naknade, na trajno korišćenje.

Ostalih 16 porodica kojima stambeno pitanje nije trajno rešeno, a koje su takođe ostale bez krova nad glavom u Mramoru, preko Centra za socijalni rad dobiće po 13.000 dinara kako bi platili kiriju za septembar i oktobar.

Na ovoj sednici odbornici će raspravljati o usklađivanju zakona sa osnivačkim aktima niških javnih i komunlanih preduzeća, kako bi se ubuduće, između ostalog, birali direktori javnih preduzeća koji više neće moći da budu partijski funkcioneri.

Biće razmatrani i finansijski izveštaji o poslovanju gradskih ustanova i javnih preduzeća u prošloj godini.

Na dnevnom redu predviđeno je ukupno 50 tačaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com