Društvo

Danas nam je divan dan, našem Desku rođendan

Popularni niški glumac Desimir Stanojević na privremenom radu u Beogradu, kako sam za sebe kaže, proslavlja danas 67. rođendan. Prijatelji i porodica poželeli su mu dobro zdravlje, sreću i nešto para.

Poseban rođendanski poklon dobio je od dugogodišnjeg prijatelja Olivera Paunovića, direktora City Marketing Centra. Karikatura niškog karikaturiste Saše Dimitrijevića na najbolji način oslikava ono kako popularnog Deska vide Nišlije.

Karikatura: Saša Dimitrijević

„Iako živi u Beogradu, ja znam da on obožava naš Niš. Ovom karikaturom sam želeo da ga još više vežem za sve nas, naš grad i uvek kada pogleda u karikaturu seti se da ga mi ovde u gradu na Nišavi puno volimo i poštujemo njegov rad“, rekao je Paunović.

Trenutno Desimir Stanojević dosta vremena provodi u Nišu jer su upravo krenule probe za novu predstavu čija je premijera zakazana za decembar mesec. Mjuzikl „Cigani lete u nebo“ veliki je zalogaj za niško Narodno pozorište ali je popularni Desko odlučno uzeo rediteljsku palicu i pažljivo sklapa taj muzički mozaik koji će Nišlije imati prilike da vide početkom 2018. Ovaj mjuzikl već godinama unazad uspešno se prikazuje u Beogradu u Pozorištu na Terazijama, red je došao i na Niš.

U narednoj godini počeće i snimanje dokumentarnog filma o životu ovog Nišlije koji je ostavio dubok trag kada su glumača ostvarenja u pitanju. Ljubav koju svakodnevno neguje prema rodnom gradu zaslužila je ekranizaciju a produkcijska kuća City Marketing Centar nesumnjivo prihvata da produkcijski pokrije samo stvaranje dokumentarca. Radni naslov dokumentarca je „Život je muzika“, otkriva Paunović za Niške Vesti.

Foto: Niške Vesti; Desimir Stanojević

Desimir Stanojević rođen je 7. oktobra 1950. godine u Nišu. Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Biografija ovog niškog glumca broji kako glumačke tako i rediteljske uloge, odigrane podjednako uspešno.

Desko ima njegov Niš, mi imamo njega – redakcija Niških Vesti želi mu

SREĆAN ROĐENDAN!


Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com