Servisne

DAN BEZ AUTOMOBILA: Potpuna obustava saobraćaja u centru grada

U petak, 21. septembra, sa početkom u 9 sati na Trgu Kralja Milana, biće održana manifestacija „Dan bez automobila“.

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Niš je, kao i prethodnih godina, uzeo aktivno učešće u međunarodnoj kampanji čiji je moto ove godine „Kombinuj i kreći se“. Cilj je da se kroz promotivne manifestacije i sprovođenje mera učini pokušaj da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka. Manifestaciji će prisustvovati i zamenik švedskog ambasadora kao i predstavnici SKGO.

Zbog održavanja ove manifestacije od 9 sati biće zatvorene ulice
Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina, na potezu od „Ureda“ do „Suda“.

Učesnici manifestacije se okupljaju od 9 do 10 sati, a na Trgu će se naći učenici, sportisti, dece predškolskog i školskog uzrasta. Od 11,10sati biće postavljeni držači za bicikle na prostoru ispred Niške tvrđave.

Rekreativna biciklistička vožnja od Trga Kralja Milana, ulicama Stefana Prvovenčanog, 7. juli i Bulevar Nemanjića do Doma zdravlja, ulicom Vojvode Mišića do raskrsnice Crveni pevac i ulicom Vožda Karađorađa nazad do Trga Kralja Milana, počinje u 11.45 sati i trajaće do 12, 15 sati kada počinje i završetak manifestacije.

Potpuna obustava saobraćaja

Zbog obeležavanja manifestacije „Dan bez automobila“,  potpuno će biti obustavljen saobraćaj u ulicama Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa na potezu od „Ureda“ do „Suda“ dana u periodu od 09:00 do 13:00 časova.

Trase linija javnog prevoza u navedenom periodu biće preusmerene na sledeći način:

  • u smeru od „Ureda“ ka „Sudu“, za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13, 14 preko Trga kralja Aleksandra, Trga Pavla Stojkovića, Cara Dušana, Sinđelićev trg do raskrnice „Sud“, i dalje redovnom trasom;
  • u smeru od „Suda“ ka „Uredu“, za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13 od raskrsnice „Sud“ Sinđelićev trg, Nikole Pašića do Trga kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Prigradske linije broj 18, 19, 20, 20L, 21, 21L, 22, 23, 23L, 23K, 37 u smeru ka prigradskoj autobuskoj stanici, od raskrsnice „Sud“ biće preusmerene ulicama: Stefana Prvovenčanog, Most mladosti, Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva, Bulevar 12. februar.

U odlasku sa autobuske stanice ka prigradskim naseljima navedene prigradske linije biće preusmerene na isti način, ulicama: Bulevar 12. februar, Aleksandra Medvedeva, Bulevar Nikole Tesle, Most mladosti, Stefana Prvovenčanog do raskrsnice „Sud“ i nadalje redovnom trasom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com