Politika

Dačić i Dimitrov u petak u Nišu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov sastaće se u petak u Nišu, gde će putem dijaloga započeti rešavanje otvorenih pitanja s ciljem unapređenja prijateljskih odnosa dve države i dva naroda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova nakon telefonskog razgovora dvojice ministara, u četvrtak je počeo povratak osoblja naše ambasade u Skoplju, a povratak ambasadora Srbije najavljen je za 31. avgust.

Po povratku u Skoplje, ambasador će zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, već 1. septembra.

“Na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, ministri spoljnih poslova Dačić i Dimitrov i dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dve države i dva naroda. U tom cilju, ministri Dačić i Dimitrov će se u petak susresti u Nišu”, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: RTS

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com