Društvo

Da Aleksandar živi! Budimo humani!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nišliju Aleksandra Lj. Jovanovića koji ima 20 godina, bavi se plivanjem i nekoliko puta je bio državni prvak.Aleksandar ima maligni tumor kostiju koji je metastazirao.

Bolove koje je Aleksandar osećao u levom kolenu, koji su se najčešće javljali tokom aktivnosti, je smatrao bezazlenom sportskom upalom, jer se bavi plivanjem dvanaest godina i nekoliko puta je bio državni prvak.

Odlaskom kod lekara prošle godine dijagnostikovan mu je osteosarkom – maligni tumor kostiju.

Aleksandar je do sada prošao šest ciklusa hemioterapije, operaciju noge gde mu je odstranjena kost od 80cm i ugrađena titanijumska proteza. Nakon iscrpnih terapija i operacije, posle kratkog vremena je ustanovljen recidiv na istom mestu.

Tumor postaje agresivniji i ovaj put napada meka tkiva.

Nakon druge operacije, Aleksandru je utvrđena metastaza na oba plućna krila. Trenutno prima drugi ciklus hemioterapije za pluća i čeka na operaciju.

Potrebna mu je naša pomoć da se izbori sa ovom nemilosrdnom zloćudnom bolesti.

Prikupimo sredstva za Aleksandrovo lečenje u inostranstvu i omogućimo ovom studentu da ponovo zapliva, ovaj put za svoj život.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 338 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com