Kultura

Čuva noć od budnih: Vlatko Stefanovski Trio dolazi u Niš

Jedan od najvećih gitarskih virtuoza sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski, nastupiće sa svojim trijom u Nišu u subotu 8. jula u dvorištu Banovine u 21. sat, prenosi balkanrock.com. Ovaj koncert organizuje Studentski kulturni centar Niš.

Vlatko Stefanovski u okviru aktuelne turneje promoviše poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine, a pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, on će svirati i hitove legendarne makedonske grupe “Leb i sol”, kao što su “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge, objavio je mizički portal balkanrock.com.

Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, pozorište i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi.

Takode je nastupao sa značajnim svetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, MDR Leipcig simfonijski orkestar, Filharmonijom Monte Karlo, Bečkim Tonkunstler orkestrom, Simfonijetom Sofije, Slovenačkom filharmonijom, Studentskim simfonijskim orkestrom Makedonije, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band.

Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Trijom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju.

Živi u Skoplju sa svojom porodicom i vlasnik je dobro opremljenog studija pod nazivom “Esoteria Sound Studio”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com