Ekonomija

“Cumtobel” izgradnju fabrike u Nišu počinje ovog leta

Gradsko veće dalo je saglasnost i ovlastilo gradonačelnika Bulatovića da potpiše Memorandum o razumevanju sa austrijskom kompanijom Cumtobel koja u Nišu namerava da otvori fabriku Led rasvete, gde bi posao trebalo da dobije najmanje 1000 ljudi.

Pismo o namerama je prvi korak ka otvaranju fabrike poznate austrijske  kompanije u Nišu, o čemu se priča već nekoliko meseci, i koja će vrlo brzo postati realnost, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

Fabrika će se graditi nedaleko od Elektronske industrije. Zemljište, od oko 11 hektara koje je u državnom vlasništvu biće predmet sporazuma sa Vladom, kojim će se definisati i eventualni podsticaji investitoru. Očekuje se da, zbog tehnologije koja se primenjuje u proizvodnji Led komponenti, bude posla i za veliki broj visokokvalifikovanih radnika.

“Što se tiče zarada, one svakako neće biti minimalci, jer je obaveza svih investitora koji dobiju podsticaje od države da imaju najmanje 20% veću zaradu od minimalca”, kaže Milan Ranđelović, načelnik KLER-a.

Nakon pisma o namerama, Vlada i Cumtobel potpisaće konkretan ugovor, tako da je realno očekivati da pribavljanje dokumentacije I radovi na izgradnji nove fabrike počnu već ovog leta, dodaje Ranđelović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com