Društvo

Crveni krst Niš odao priznanje đacima i višestrukim davaocima krvi

Povodom obeležavanja 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi Crveni krst Niš nagradio je danas davaoce krvi koji su dragocenu tečnost dali 35 puta i učenike niških osnovnih i srednjih škola koji su pobedili na literanom i likovnom konkursu”Krv život znači”.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta u Nišu Sanja Stojanović podsetila je da učenici već po tradiciji učestvuju na konkursu “Krv život znači” i likovnim i literarnim radovima pokazuju kako oni vide dobrovoljne davaoce krvi i daju svoj doprinos motivisanju ljudi da daju krv.

Sanja Stojanović i Mirjana Gocić iz Gradske organizacije Crvenog krsta Niš i Slavica Antić potpredsednik Crvenog krsta Srbije uručile su knjige pobednicima konkursa.

nagrađeni učenik Mihajlo Jovanović

U kategoriji osnovaca najuspešniji su bili Mihajlo Jovanović i Biljana Zdravković, a u kategoriji srednjoškolaca Milici Jovanović Emilija Stojanović.

Knjigama su nagradjeni i učenici škole “14. oktobar” koju pohadjaju deca sa posebnim potrebama, a koji takodje svake godine rade likovne radove na temu dobrovoljnog davalaštva krvi.

Priznanjima koja simbolično predstavljaju kap krvi nagradjeno je četrdesetak dobrovoljnih gradjan Niša koji su krv dali 35. puta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com