Kultura

“CONSTANTINE” nastupa na festivalu u Poljskoj (VIDEO)

Vokalna grupa “Constantine” po peti put biće gost na festivalu Dani srpske kulture “VIDOVDAN” u gradu Bijalistoku u Poljskoj. Pored ovog koncerta koji se održava 30. juna ove Nišlije nastupaće i u gradu Lomži 1. jula.

“U amfiteatru opere u Bijalistoku održaćemo koncert srpske etno i pop rock muzike i to nas veoma raduje”, kaže Bojan Stanković, jedan od članova “Constantine”.

Ova niška grupa je u ovoj operi nastupala dva puta 2012. godine kada je održan prvi festival srpske kulture, a ove godine na već šestom festivalu koji se održava u organizaciji pravoslavne parohije Svetog Jana Teologa dolazi ponovo, na poziv sveštenika Mareka Vavrinjuka, Adama Jakuca i Mihajla Čikvina koji je glavni organizator ove jedinstvene manifestacije.

Prethodnih godina na ovaj festival dolazile su brojne muzičke grupe i horovi iz Srbije, među njima Bilja Krstić i Bistrik, Prvo beogradsko pevačko društvo, Beogradski muški hor a već peti put i Vokalna grupa “Constantine”.

“Pored muzičkih dešavanja organizuju se i izložbe slika srpskih manastira i gradova, zatim promocije knjiga srpskih pisaca kao i projekcije srpskih filmova”, kaže Stanković.

Festival je jedinstven po tome što je to jedini festival srpske kulture u tom delu Evrope a crkva koja se gradi je posvećena Svetom Nikolaju Velimiroviću što je jedina crkva posvećena jednom srpskom svetitelju a da se nalazi van teritorije srpske pravoslavne crkve.

Pored ovog koncerta grupa će održati još jedan celovečernji koncert u gradu Lomži koji se nalazi na 100 km zapadno od Bijalistoka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com