Kultura

“Claus Raible trio” zatvara “Naissus jazz fest”

“Claus Raible trio” u sastavu – Claus Raible za klavirom, Giorgos Antoniou na kontrabasu i jedan od najvažnijih džez bubnjara svoje generacije Alvin Queen zatvoriće 13. Internacionalni susret džez muzičara “Naissus jazz” u nedelju 4. novembra od 22.00 časa u niškom Narodnom pozorištu.

Tokom decenija, Claus Raible je radio sa džez velikanima među kojima su Art Farmer, Jimmy Cobb, Andi Bey, i Charles Davis. Pored svojih angažmana, Claus je redovno radio i na drugim projektima. Radio je na formiranju kvarteta, seksteta, okteta i orkestara. Svaki od njegovih projekata dobio je pozitivne kritike za energiju i originalnost.

Giorgos Antoniou, basista i temelj Tria, stekao je međunarodnu reputaciju kroz saradnju sa velikanima kao što su Clark Terry, John Lewis, Johnny Griffin, Cedar Walton i Albert Heath.

Alvin Queen majstor modernog džeza, svoju profesionalnu karijeru počeo je sa 11 godina i već godinu dana kasnije snimio je svoj prvi album sa Joe Newmanom i Hank Jonesom na klaviru. U narednim godinama radio je sa velikanima kao što su Horace Silver, George Benson, Dizzy Gillespie, Oscar Peterson itd. Smatra se jednim od najvažnijih džez perkusionista svoje generacije.

Poslednje veče ovogodišnjeg “Naissus jazz festa” ova trojica virtuoza zatvoriće nakon nastupa Vesne Petković i Who Man Doga, kao i nastupa “Schime Trio + One”.

Na kraju 13. Internacionalnih susreta džez muzičara “Naissus jazz” u kafe baru Julijan Djupon od 23.00 časa u nedelju nastupiće niški “Jazztet” i “Jam session”.

Detaljnije o programu i izvođačima na sajtu festivala.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com