Kultura

“Cigani lete u nebo” od jeseni na reportoaru Narodnog pozorišta u Nišu

Na inicijativu glumaca Narodnog pozorišta u Nišu, čuveni mjuzikl “Cigani lete u nebo”, od jeseni će se igrati i na niškoj sceni. Odbornici Skupštine grada izglasali su izmenu repertoara, a Desimir Stanojević, kome je poverena režija, u toku iduće nedelje sastaće se sa v.d. direktorkom pozorišta, kako bi rad na predstavi mogao da počne.

Režiser predstave Desimir Stojanović kaže da odavno ima želju da radi ovaj mjuzikl, koji se već godinama igra u Pozorištu na Terazijama, i koji je omiljen među publikom. Navodi da mu je davna ideja da mjuzikle približi publici na jugu, što je i uspeo predstavom “Violinista na krovu”.

Režija poverena Desimiru Stanojeviću

“Siguran sam da će mjuzikl “Cigani lete u nebo” Nišlijama prijati više nego Beograđanima, a njima prija mnogo. Nadam se da će u niško Narodno pozorište dolaziti i ljudi iz Leskovca, Pirota, Vranja.. U Nišu imamo odličan ansambl, među glumcima imamo vrhunske pevače“, kaže za Niške vesti Desimir Stanojević.

Odluka odbornika obradovala je niške glumce. Kompletnu postavu činiće niške snage.

Ovakva predstava je potrebna pozorištu. Pre svega, ovaj mjuzikl je želja glumaca, među kojima mi imamo izvrsne pevače. “Cigani lete u nebo” prevazići će okvire Narodnog pozorišta, sarađivaćemo sa studentima Muzičke akademije, glumcima Lutkarskog pozorišta, plesnim ansamblima iz Niša“, dodaje Dragana Petrović, v.d. direktora Narodnog pozorišta u Nišu.

Mjuzikl “Cigani lete u nebo” godinama puni salu Pozorišta na Terazijama

Ni Stanojević ni Petrovićeva, za sada, nisu želeli da otkrivaju imena glumaca kojima će pripasti glavne role u mjuziklu, ali kažu da će to biti veliki izazov i za njih i za publiku, jer će dobro poznata niška lica videti u potpuno drugačijem svetlu.

Na predstavi će se raditi tokom leta, a očekivanja su da će se ekipa predstave niškoj publici pokloniti na početku iduće sezone, u oktobru.

http://https://www.youtube.com/watch?v=gmewA36RZlE&feature=youtu.be

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com