Politika

Bulatović predstavio rezultate rada: Vratili smo 2,6 milijardi dinara starih dugova, stabilizovali finansije

Konsolidacija javnih finansija, poboljšanje privrednog ambijenta, veliki broj novih infrastrukturnih projekata, i projekata kojima se rešavaju svakodnevni problem gradjana, najznačajniji su rezultati aktuelne gradske vlasti u protekle dve godine, izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je istakao da je aktuelna vlast uspela da u predhodne dve godine vrati 2,6 milijardi dugova iz prethodnog perioda, a pri tom su redovne obaveze izmirivane bez korišćenja kredita.

“Za 2,6 milijardi dinara koliko smo vratili starih dugova, mogli smo da izgradimo 440 kilometara kanalizacione mreže ili 550 kilometara vodovodne mreže ili 50 vrtića”, naglasio je Bulatović predstavljajući izveštaj o dvogodišnjem radu.

Prema njegovim rečima, ključna stvar za stabilizaciju javnih finansija predstavlja povećanje prihoda od poreza na imovinu i poreza na zarade. .

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

“U 2011. godini grad je na ime poreza na zarade imao prihod od 2,2 milijarde dinara, a u 2017. godini 3,3 milijarde”, rekao je gradonačelnik.

Bulatović je rekao da je zahvaljujući otvaranju novih pogona broj nezaposlenih u Nišu od 2011. godine do sada smanjen za 10.600, a broj zaposlenih je uvećan za 16.000.

“U gradu sada imamo 26.000 nezaposlenih lica, a broj zaposlenih na kraju 2017. godine iznosio je više od 77.000”, rekao je Bulatović.

On je najavio da će grad naredne godine za izgradnju komunalne infrastrukture izdvojiti 1,5 milijardi dinara, što će biti za milijardu dinara više nego ove godine.

Prema njegovim rečima, Niš se sada može pohvaliti brojnim novim saobraćajnicama, izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnjom železničke obilaznice, naučno-tehnološkog parka i skorom izgradnjom stanova za pripadnike službi bezbezdnosti.

“Za sve ovo vreme imali smo veliku podršku države i predsednika Aleksandra Vučića koji je 16 puta obišao naš grad. Podrška države ogleda se i u novim investicijama i u finansijskoj podršci. Grad je ove godine dobio iz državnog budžeta 330 miliona dinara za stabilizaciju javnih finansija”, izjavio je Bulatović.

On je rekao da je jedan od uspeha rukovodstva grada i to što su vrata Gradske kuće uvek otvorena za sve gradjane kojima je potrebna pomoć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com