DruštvoEkonomija

Bulatović: Konsolidacija javnih finansija najznačajniji rezultat gradske vlasti

Najvažniji rezultat gradske vlasti u protekle dve godine je to što je uspela da finansijski konsolidije javne finansije, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na današnjem skupštinskom zasedanju na kome je jedna od tačaka dnevnog reda bio i izveštaj o realizaciji aktivnosti gradskog veća za proteklih godinu dana.

„Redovno servisiranje tekućih obaveza, vraćanje dugova iz ranijeg perioda od 2,6 milijardi dinara i nekorišćenje kredita, to je naš najznačajniji rezultat“, istakao je Bulatović i dodao je za sve proteklo vreme Niš imao veliku podršku države.

On je kazao da se Niš sada može pohvaliti brojnim novim saobraćajnicama, izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnjom železničke obilaznice, a može se pohvaliti i otvaranjem novih radnih mesta i izgradnjom šest novih pogona.

„Od 2011. godine do danas broj nezaposlenih smanjen je za 10.600, a broj zaposlenih povećan je za 17.000“, istakao je Bulatović.

Odbornik odborničke grupe „Niška inicijativa“ Srdjan Nonić je rekao da su za poslednje dve godine gradjani Niša dobili loše komunalno stanje i loše funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova.

„Umesto 13 uprava dobili smo 17 sekretarijata. Gradjani znaju da to nije poboljšalo njihov položaj. Nastavlja se partijsko zapošljavanje u u gradskim opštinama i javnim preduzećima, preko ugovora o privremenim i povremenim poslovima“, izjavio je Nonić.

Odbornik odborničke grupe „Niš, moj grad“ Branislav Jovanović kazao je da je izveštaj o radu koji je gradonačelni pročitao na sednici skupštine „bez utemeljenja i činjenica“.

„Sve što se radi je rekonstrukcija, nema novih objekata. Nema u izveštaju ničeg novog što već nije vidjeno. Zbog toga ćemo na narednoj sednici Skupštine grada zatražiti glasanje o poverenju gradonačelniku i njegovu smenu“, rekao je Jovanović.

Skupština grada Niša je posle višečasovne rasprave usvojila izveštaj o aktivnostima Gradskog veća u proteklih godinu dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com