Društvo

Budite volonteri na jedinom street art festivalu u Nišu – PozitivNI

Festival PozitivNI raspisao je konkurs za 50 volontera zaduženih za različite oblasti delovanja. Ovogodišnji urbani festival koji predstavlja jedini street art fest ovog tipa, biće održan od 31. maja do 3. juna u parku Čair i Dušanovoj ulici.

Konkurs je raspisan volonterke i volontere koji će biti raspoređeni u pet sektora: marketing, host publike, host muzičara, logistika i press.

Volonteri u marketing sektoru biće zaduženi za promociju festivala pre samog početka kao i na samom festivalskom prostoru.  

Osobe zadužene za pomoć učesnicima i gostima festivala na samom festivalskom prostoru biće u sektoru host publike, dok zaduženja vezana za doček muzičara, pružanje potrebne pomoći i podrške izvođačima na samom festivalskom prostoru su u opisu volontera u sektoru host muzičara. 

Za sve one koji sebe vide u logističkoj pripremi događaja i podršci tokom trajanja festivala obezbeđen je sektor logistike, dok osobe zadužene za izveštavanje o svim događajima sa festivala na licu mesta, uređenje sajta i objavljivanje na društvenim mrežama biće okupljene u press sektoru. 

Poziv je raspisan za sve osobe starije od 15 godina koje za sebe smatraju da su: kreativne, komunikativne, vedre, nasmejane, motivisane da aktivno učestvuju u organizaciji festivala, ali i da imaju inicijativu i spremni su da podele svoje ideje.

Volonterima se pruža mogućnost da razviju različite kompetencije (organizacijske, komunikacijske veštine, kreativnost, digitalne kompetencije, sposobnost rada u timu i dr.), novo iskustvo i izlazak iz svojih dosadašnjih okvira, stvaranje novih prijateljstava, sticanje novih veština, podizanje samopouzdanja.

Za sve volontere obezbeđen je volonterski paket: majica, hrana, osveženje, volonterski sertifikat kao i iznenađenje koje priprema organizacioni tim festivala.

Prijave su otvorene do 11. maja u 23:59, a potrebno je da se popuni prijavni formular koji se može preuzeti na zvaničnom sajtu festival (http://pozitivni.rs) i sa fotografijom kandidata pošalje na adresu: volonteri.pozitivni@gmail.com.

Prvi krug selekcije vršiće se na osnovu kompletno popunjene prijave, dok će kandidati koji budu ušli u drugi krug biti pozvani isključivo email-om na intervju. Intervjui će biti organizovani sredinom maja meseca 2018. godine.

Što se samog festivala tiče nastupiće beogradski sastav Zemlja gruva, “Amy’s House” tribute bend, novosadski David Bowie Tribute sastav “GIFT”, Irie FM bend i mnogi drugi.

PozitivNi festival tradicionalno zatvara Dušanovu ulicu 2. juna, kao podsećanje na urbanu kulturu 80-ih i 90-ih u Nišu.

 

Ulaz za sve posetioce festivala je BESPLATAN!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com