Društvo

BUDI HUMAN: Da Aleksandar ozdravi!

Aleksandar je rođen 05.09.1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala. Pisao je i za Niške Vesti.

Naš kolega sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja. Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa. Na žalost nije sve išlo po planu.

“Dragi prijatelji, nažalost, moraćemo do pobede težim putem. Iako se nakon hemoterapije Aca osećao dobro i rezultati su bili obećavajući, podmukla bolest se vratila, što komplikuje proces lečenja. Pre transplantacije potreban je još jedan ciklus hemoterapije u Istanbulu, što predstavlja dodatni trošak od 25.000€. Ipak, Acin optimizam ne jenjava jer zna da je pobeda slađa kada se čovek bori za nju. Pomozimo mu u ovoj najbitnijoj borbi za život!”, objavila je na svojoj Facebook strani humanitarka Marina Adamović.
Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji žele da pokrenu akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Pošaljimo 499 na 3030!
Dinarski racun: 160-503253-25
Devizni racun: 00-540-0002670.3
IBAN: RS35160005400002670313
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Budi human!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com