Društvo

Brojači vremena na semaforima u centru Niša

Sada je lakše. Tačno ćete znati još koliko vremena je ostalo kada će vam semafor za pešake pokazati da možete da pređete ulicu.

U centru Niša, tačnije na semaforima na raskrsnici kod “Ureda”, “Pozorišta”, Tvrđave i na semaforizovanom pešačkom prelazu na Trgu Kralja Milana, postavljeni su brojači

Prema rečima gradskog većnika Igora Vojinovića, ovo neće biti jedine raskrsnice, već se obavljaju pripreme ovih uređaja i prilagođavanje za rad i na raskrsnici kod Voždove škole, “Crvenog pevca”, na raskrsnici kod Kliničkog centra, Hitne pomoći i kod Margera.

Foto: Niške Vesti

“Postavljanjem ovih brojača povećava se bezbednost pešaka u zonama semaforizovanih raskrsnica, odnosno pešačkih prelaza. Takođe, u ovoj godini, iz istih sredstava, planira se i nabavka brojača vremena na semaforima za vozače, većih dimenzija, koji će služiti da vozačima na semaforizovanim raskrsnicama pruže informaciju o preostalom zelenom, odnosnom crvenom svetlu”, ističe Vojinović.

On je dodao da je ukupno nabavljeno 60  brojača vremena na semaforima za pešake, i njihova nabavka je iznosila dva miliona dinara. Sredstva za ovu nabavku obezbeđena su od sredstava koje se gradu vraćaju od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji grada Niša u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com