Društvo

Broj 6 dobio saobraćajnu signalizaciju, postavljanje semafora u narednih 20 dana

Posle više od dve decenije, građani koji žive u naselju Nikola Tesla napokon mogu da svoju decu u školu isprate bez straha – saobraćaj na raskrsnici Nišavske i Bulevara Konstantina je regulisan. Postavljene su platforme, horizontalna i vertikalna signalizacija, a za 20 dana očekuje se i postavljanje semafora, čime ovaj deo grada postaje zona usporenog saobraćaja.

Od nemilog događaja, kada je automobil udario četiri devojčice na pešačkom prelazu u naselju Nikola Tesla, prošlo je desetak dana. Na inicijativu meštana, uz podršku medija, grad je brzo reagovao, a ova raskrnica postala je bezbedna za pešake. Milan Musić, otac jedne od povređenih devojčica kaže da su ovaj dan dugo čekali.

Moje dete je dobro, oporavlja se… Zadovoljan sam što smo napokon dobili ovakvu rasrsnicu, i zbog moje dece i zbog sve ostale dece u ovom naselju“, kaže Musić.

Na raskrsnici Nišavske i Bulevara konstantina postavljene su dve platforme, velike poput onih koje se nalaze ispred Kalče, postavljena je horizontalna i vertikalna signailzacija, reflektujući markeri, stub sa znakovima sa izmenjivim sadržajima poruka… U gradu kažu da je skoro sve pripremljeno I za postavljanje semafora.

“Deset dana je bilo potrebno da se i horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija ovde prilagodi.. Sada, kada posmatramo vozila, vidimo da sporo ulaze u rasrsnicu. Za najviše 20 dana ovde će biti postavljeni i semafori“, navodi Igor Vojinović, gradski većnik.

Podsetimo, pre tri godine je na ovoj raskrsnici poginuo desetogodišnji dečak, a 8.juna je na ovom istom mestu automobile udario I lakše povredi četiri devojčice.  Tog dana je oko 200 građana izašlo na ulicu, kako bi od grada zatražili hitno rešenje problema. Uz ovakvu signalizaciju ovaj deo grada postaje zona usporenog saobraćaja, poput zona u blizini škola

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com