Društvo

BRAVO! Projekat studenata Ekonomskog fakulteta DRUGI u Srbiji

Razvojna agencija Srbije (RAS), objavila je rezultate konkursa za najbolje studentske projekte na nivou Srbije,  projektni tim studenata i profesora niškog Ekonomskog fakulteta dobio je drugu nagradu. U konkurenciji je bilo 69 projekata, a projektnu ideju ocenjivali su akademici Srpske akademije nauka i umetnosti.

Projekat koji je ocenjen kao drugi u Srbiji zove se  „Proizvodnja i plasman lekovitog bilja u funkciji razvoja pograničnih područja sa fokusom na teritorije opština Dimitrovgrad, Bosilegrad i Trgovište“, a uradili su ga studenti Ekonomskog fakulteta u Nišu (Aleksandra Janjić, Nina Midić, Katarina Cekić, Jovana Milenović i Anđela Mitić), pod mentorstvom prof. dr Sretena Ćuzovića i prof. dr Svetlane Sokolov Mladenović.

Kako su Niške Vesti već objavile, projektnu ideju studenti su branili 27. juna pred stručnim žirijem Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) – predsednik, akademik Kostić, predsednik Odbora za društveno-ekonomske nauke, akademik Časlav Ocić, ministar privrede i drugi.

Nagrada će projektnom timu niškog Ekonomskog fakulteta biti dodeljena u ponedeljak, 3. jula u 11 sati, u prostorijama SANU u Beogradu (Knez Mihajlova 35), kada će biti održana i konferencija za novinare.

     

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com