Društvo

BRAVO: Prikupljeno rekordnih 100.680 RSD

Savet za humanitarne aktivnosti i Savet za socijalna pitanja niške Kancelarije za mlade u saradnji sa Simfonijskim orkestrom, organizovali su humanitarni koncert „Mladi za Nikolinu“. Koncert je održan u petak, 23.2.2018. u Sali Simfonijskog orkestra.

„Kao organizatori smo prezadovoljni koncertom. Kao što vidite sala je mala da primi sve one zainteresovane što je dobro. Nišlije su ponovo pokazale svoju humanost. Trudili smo se da sve bude kako treba i nadam se da su nišlije zainteresovane“ – izjavio je Jovan Milić, koordiantor Saveta za humanitarne aktivnosti.

Na koncertu su nastupili dečiji horovi: Čarobna Nota, Sretenje, Čarolija, Hor OŠ „Ćele kula“ i mnogi drugi. Poseban nastup su imali mali folkloraši iz ANIP Mozaik, a prisutnima su se predstavile i mlade niške zvezdice Đorđe Marković, Todor Kitanović, dok je posebno oduševljenje kod publike izazvao nastup Roka Blaževića, pobednika treće sezone Zvezdica.
Koncertu je prisustvovao i Gradonačelnik Niša gospodin Darko Bulatović, koji je na koncert došao pravo iz Beograda, gde je bio na štandu Niša na tradicionalnom sajmu turizma.

„Kao idejni tvorac ovog događaja želela sam pre svega da pomognem Nikolini kako znam i umem. Onda sam kontaktirala Stevana Živkovića, koji me je dalje uputio na Jovana, koji je imao sluha i tako smo napravili ovaj događaj. Radili smo kao tim prethodnih par nedelja i dobili zaista divan koncert“ – izjavila je Emilija Jovanovski, idejni tvorac koncerta, inače članica Saveta za humanitarne aktivnosti.

Na kraju koncerta dodeljene su i zahvalnice, a prisutnima je rečeno koliko je prikupljeno za lečenje male Nikoline.
„Prikupili smo ukupno 100.680 RSD i taj novac uplaćujemo odmah u subutu, budući da Nikolina u ponedeljak putuje za Ameriku“ – zaključuje Jovan.

Podsetimo, maloj Nišlijki, Nikolini Ranđelović (2) potrebna je pomoć za lečenje u iznosu od oko 300.000€. Nikolina boluje od jednog od najtežih malignih oboljenja kod dece – potpuno iznenada i bez ikakvih zdravstvenih problema dijagnostifikovan joj je neuroblastom. Bezbrižnom detinjstvu male Nikoline, koja je pre par meseci zakoračila u drugu godinu života, na put je stao veliki zdravstveni problem. Kako kaže njena rođaka, nikakvih pokazatelja nije bilo jer se simptomi kod ovog oblika oboljenja ne razaznaju, jednostavno, Nikolina je prestala da jede što je bio prvi znak da nešto nije u redu. Roditelji su tada brzo reagovali a prvi rezultati govorili su da se radi o težem obliku upale. Ipak, par dana kasnije ustanovljena je dijagnoza kakvu niko nije očekivao. Do sada je organizovano mnogo humanitarnih događaja, ali za lečenje male Nikoline još uvek nije prikupljeno dovoljno sredstava. Podsećamo da Nikolini možete pomoći putem fondacije „Budi human“ upisom 431 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-492871-34
Devizni: 00-540-0002490.5
IBAN broj: RS35160005400002490572
Putem humanitarnog koncerta „Mladi za Nikolinu“ prikupljeno je preko 100.000 dinara i Nikolina putuje u Ameriku, ali joj je naša pomoć još uvek potrebna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com