Sport

Bravo, Nišlije: Publika nosila rukometašice do velikog preokreta i pobede!

Rukometna reprezentacija Srbije napravila je večeras veliki preokret u prvom susret dvomeča, koji odlučuje o prvom mestu u grupi, protiv reprezentacije Švedske. Pred oko 1500 navijača u niškoj hali Čair, naše rukometašice slavile su sa 30:23 (9:15).

Srpkinje su samo na početku meča povele sa 1:0 preko Andree Lekić, a potom su Šveđanke u potpunosti preuzele inicijativu i vodile tokom većeg dela meča. Brojale su tako sve do 22 gde se, sredinom drugog poluvremena, desio potpuni preokret kada su naše reprezentativke, na krilima fantastične podrške sa tribina napravile seriju koja ih je dovela do vođstva od 27:22. Očekivao se odgovor Šveđanki ali on nije stigao pa je Srbija na kraju slavila veliku pobedu 30:23.

Posle ovog duela na tabeli grupe 7 Srbija je preuzela vođstvo uz maksimalan učinak a do kraja kvalifikacija su ostala još tri kola. U narednom, već u subotu Srbija gostuje Švedskoj, a nakon toga očekuju ih utakmice sa Farskim Ostrvima (30.maj) i Makedonijom (2. jun), obe u Nišu.

Na Evropsko prvenstvo koje će od 29. novembra do 16. decembra biti održano u 5 gradova Francuske, plasiraće se dve prvoplasirane reprezentacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com