Društvo

BRAVO! Nišlija uči ceo svet izviđačkim veštinama (VIDEO)

Desetogodišnji Jovan  Mladenović iz Niša odlučio se da svoje izviđačke veštine pokaže čitavom svetu.

Klipovi koje je postavio na kanalu Youtube su na engleskom jeziku, jer kaže ne želi da vezivanje čvora i druge veštine pokaže i nauči samo svoje drugare iz škole već i odrasle i decu širom sveta.

Foto: Prva Jovanova izviđačka akcija sa maramom OI “Mija Stanimirović”…ljubav koja traje..

Jovan je dete izviđačke porodice, gde se živi u skladu sa prirodom. Mama Dragosava kaže da su ga još u pelenama vodili na različite i zahtevne akcije izviđača. Zato je on danas stasao već u ozbiljnog izviđača, koji je samo juče prepešačio 20 kilometara, učestvujući na tradicionalnom maršu „Tragom logoraša“. Mlađani brat koji ima više od šest godina, budno sledi bratovljeve namere da izviđaštvom “opčine” sve oko sebe.

Učenik je četvrtog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ i nastavnici imaju puno razumevanja za njegove poduhvate i povremena odsustva, kaže mama Dragosava.

Jovan je ponosni član niškog Izviđačkog odreda „Mija Stanimirović“ i uživa u svakom danu provedenim sa drugarima iz redova izviđača.

Da otvori svoj Youtube kanal, kaže mama bila je njegova ideja, njima je ostalo da kao pravi roditelji samo malčice pomognu.

„Mi smo bili oduševljeni idejom, da sve što zna pokaže i pokuša da nauči ljude oko sebe. Njegov tata je bivši snimatelj i nije bilo teško snimiti i izmontirati materijal koji je želeo da postavi“, kaže mama Dragosava.

Sada nam ostaje da mu pomažemo svake subote da postavi po jedan klip, jer je odlučio da jednom nedeljno postavlja po jednu priču.

Foto: Najbolji drugari Dušan, Pavle , Snežana i Giga

„Hteo sam ovim klipovima da naučim ne samo moje drugare već ljude širom sveta onim veštinama kojima mi izviđači baratamo. Da uživaju i drugi barem delič koliko uživamo mi izviđači u druženju“, kaže Jovan za Niške Vesti.

U klipovima se čuje kako Jovan perfektno govori engleski, zahvaljujući redovnim odlascima na časove engleskog već pet godina.

Drugari odlično reaguju na objavljene klipove, kaže on zadovoljno.

Stalno me teraju da gledamo zajedno klipove i pitaju kada će novi. Zanima ih i koliko imam pregleda“, kaže sa osmehom Jovan.

Već naredne subote Jovan će postaviti novi klip, kaže biće to neki novi čvor lepši i zanimljiviji neko oni do sada.

Uživajte!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com