Društvo

Brat povređenog tinejdžera ispred “Tasine” škole poziva na protest

12. novembra prošle godine, šesnaestogodišnjeg V.J. izboo  je nožem u stomak, glavu i nogu, takođe tinejdžer -petnaestogodišnjak. Stariji brat povređenog dečaka,  P.J. zakazao je protest ispred Osnovnog suda u Nišu. Sa protesta će biti upućen zahtev za pooštravanjem kaznenih mera za maloletne počinioce krivičnih dela.

Incident se desio ispred Osnovne škole „Učitelj Tasa“ 12. novembra oko 22 sata , kada je  V.J., star 16 godina, dobio višestruke ubode nožem opasne po život, a počinilac ovog dela je bio tinejdžer star 15 godina.

“Zadesila me je velika tragedija i osetio sam tu bol na svojoj koži. Naime, moj mlađi brat je brutalno izboden od strane dečaka koji ima svega petnaest godina. Nakon četrdeset i pet dana borbe za život uspeo je da se spase, doduše ostao je bez bubrega, slezene i nosi trajni ožiljak noza na licu. Ne želim nikome nikada da prođe kroz ovaj pakao kroz koji smo prošli ja i moja porodica. S toga, želim da se podrži ova inicijativa ,kako se nikome nikada ne bi slično dogodilo”, napisao je P.J. pozivajući na protest.

On navodi da su obračuni sa tragičnim ishodom u našem društvu  sve češći, a izostaje reakcija odgovornih u smislu promene kaznene politike.

 “O tome niko ne treba da ćuti i svi treba da ustanu što pre. Ovo je naša zemlja, ko će da pokuša da promeni nesto ako ne mi sami? Dajte da stvarno učinimo da naša deca mogu bezbedno šetati gradom,” napisao je mladić u svom javnom pozivu.

Protest ispred niškog Osnovnog suda biće održan u subotu,  21. januara u 12 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com