Kultura

Boris Režak na Medijana festu u Parku Svetog Save

Boris Režak, banjalučki kant autor i pevač, nastupiće sutra, 23. juna pred niškom prublikom u parku Svetog Save u okviru “Medijaninog kulturnog leta”. Koncert je zakazan za 21 sat.

Rođen u Banjaluci, 1976 .godine. Potiče iz muzičke porodice i svira nekoliko instrumenata. Na početku karijere pojavljivao se na brojnim festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu, gdje je uspješno promovisao sebe i svoj rad. Zbog toga se njegove pjesme i dalje rado slušaju na prostorima bivše Jugoslavije.

Iza sebe ima veliki broj popularnih kompozicija : “Voli me”, “Tako lako”, “Ti si moja”, “Život ide”, “Samo moja”, “Anđeo na ramenu”, “Vjeruj mi na riječ”, “Ožiljak”, „Anđeo“.

Uspešno sarađuje sa brojnim umjetnicima iz regiona, a trenutno živi i radi u Beogradu.

Kako kaže, pun pogodak je rođenje u Banjaluci krajem sedamdesetih. U ranom uzrastu je pokazao sklonost ka muzici koju je naslijedio od svog oca, profesora muzičkog vaspitanja. U slobodno vrijeme je posjećivao probe VIS-a čiji je šef, ili ti kapelnik bio njegov otac. Naglašava da u takvim uslovima, čovjek zaista mora biti antitalenat za muziku, pa da ništa ne skapira.

Kao tinejdžer se zaljubljuje u muziku Bitlsa, ona ga inspiriše i predstavlja primarni uticaj u njegovom daljem muzičkom izražaju. Slijede prve ljubavi, prva razočaranja, prvi bend iz ulice… U tom periodu počinje da piše svoje prve kompozicije, najčešće posvećene prvim ljubavima, Vrbasu, svojoj Banjaluci.

Sa jednom od tih pjesama će se kroz nekoliko godina predstaviti širem auditorijumu. Njegov nesumnjivi talenat i harizma ubrzo isplivavaju, a kao plod toga album pod nazivom “Nakon toliko godina” ugledao je svjetlost dana. Sve to je bilo dovoljno da se publika iz čitavog regiona zaljubi u njegov glas i muziku.

No ipak, svojom najdražom titulom, smatra ulogu supruga i oca troje djece. Mnoge pjesme odsvira prvo njima, a nerijetko su i najmlađi ti koji odluče da li je pjesma dobra. Možda pomalo i vezano za to, 2017. godine, prihvatio je poziv da radi na projektu namijenjenom upravo najmlađima. Pozajmio je glas numerama koje izvodi lik – Zvijer iz Diznijevog igranog filma “Ljepotica i zvijer”. Film je sinhronizovan za srpsko govorno područje, a Boris je briljirao u do tada neostvarenoj ulozi.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com