Društvo

Boljom saradnjom grada i Vojne bolnice do kraćih lista čekanja za pacijente

Sa svojim tehničkim mogućnostima i odličnim kadrovima, Vojna bolnica i te kako može da pomogne podizanje nivoa zdravstvenih usluga u Nišu a liste čekanja u Kliničkom centru mogle bi da budu smanjenje. Upravo je ovo i bio zaključak radnog sastanka rukovodstva Vojne bolnice i čelnika Skupštine, Veća i GO Medijana.

Vojna bolnica već godinama dobro sarađuje sa Kliničkim centrom i drugim medicinskim ustanovama u gradu. Ipak, mesta za proširenje i unapređenje saradnje i uzajamno potpomaganje, uvek je dobrodošlo, i na dobrobit pacijenata pre svega, ocenjeno je na sastanku.

Mi cemo u narednom periodu sagledati naše mogucnosti i domen usluga koje mozemo pružiti da bi se smanjile liste cekanja, da bi se poboljsao kvalitet zdravstvenih usluga.“, kaće puk. dr Jovica Stanojković, Zastupnik Upravnika VB Niš.

Na sastanku je rečeno i da se očekuje da će do kraja godine Niš raspolagati tačnim podacima vezanim za liste čekanja. Na taj način ovaj problem moći će da se objektivno sagleda a zatim i rešava upravo saradnjim svih zdravstvenih ustanova u gradu i okolini.

Tehnički i tehnološki Vojna bolnica je na visokom nivou, što se takođe odnosi i na kadrove. Očekujemo da se ovom saradnjom rasterete ustanove sekundarnog i tercijernog zdravstva samim tim što će Vojna bolnica da sa svojim kapacitetima i uslugama učestvuje više i intenzivnije“, kaže Rade Rajković, predsednik SG Niša.

Jedna od važnijih tema današnjeg razgovora bilo je i korišćenje heliodroma Vojne bolnice.  Dogovoreno je o da se u okviru uređenja kompleksa novog Kliničkog centra, razmotri i mogućnost za proširenje i modernizaciju tog objekta, izuzetno važnog za brz transport teških pacijenata, bilo da su u pitanju civilna lica ili vojni obveznici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com