Društvo

BLOKADA SAOBRAĆAJA: Širom Srbije najavljeni protesti zbog rasta cene goriva

Većina nas je na društvenim mrežama dobila poruku u kojoj “neko” organizovano širi poruku da će tačno 8. juna ove godine u određeno vreme da stane saobraćaj u znak protesta zbog poskupljenja goriva!

U Nišu protest je najavljen za 17 časova na kružnom toku kod skretanja za Aerodrom, u naselju Ratko Jović.

Kako je navedeno u objavama na društvenim mrežama, protest je najavljen zbog astronomskih akciznih nameta koji su doprineli poskupljenje goriva, koje predstavlja novo opterećenje za kućni budžet.

Revolt širom Srbije izazvala je i najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva.

Na društvenim mrežama istaknuti su i zahtevi.

Vozači u Srbiji najavljuju, da su rešeni da svoje nezadovoljstvo iskažu polučasovnom blokadom ključnih saobraćajnica širom gradova Srbije, opštim protestom koji će širom Srbije biti sproveden 8. juna u 17 časova.

Kako nezvanično saznajemo protesti se putem društvenih mreža uveliko organizuju u više od 30 gradova Srbije.

Ovo je prvi put da se ovako nešto dešava u Srbiji a pretpostavljamo da je na ideju “neko” došao zbog fotografije koja nedeljama kruži društvenim mrežama. Na fotografiji se vidi građani Nemačke kako su svi zajedno pogasili motore automobila zbog skupe cene goriva.

Evo i originalne poruke koja kruži internetom

08.06.2018 u 17h se zaustavlja saobraćaj baš u znak protesta cena goriva u Srbiji… Ovo mora da se širi dalje, da cela Srbija bude obaveštena, znači svi gradjani Srbije 08.06.2018 u 17h staju na ulicama gde god se našli u tom trenutku, a bili bi najbolje u glavnim ulicama… Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17h od 08.06.2018 pa nadalje sve dok se cena goriva ne smanji… Prosto i jednostavno.Siri dalje !!!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com