Društvo

Biciklisti protestnom vožnjom zatražili da aerodrom ostane gradski

Podršku inicijativi “Ne damo niški aerodrom” pružilo je danas Udruženje biciklista “Karavan tim” organizovanjem protestne vožnje gradom i skupom u Spomen parku Bubanj.

Protestna vožnja “Biciklisti voze za aerodrom” krenula je od Gradske kuće, a nakon vožnje Bulevarom Nemanjića i Bulevarom Zorana Djindjića biciklisti su prošli su pored Skupštine grada uz zvižduke pištaljki i trubljenje sirena, ali bez zaustavljanja zbog zabrane policije.

Prvobitna ideja bila je da se biciklisti na kratko zadrže ispred Skupštine grada i simbolično zazvone u znak podsećanja odbornicima Skupštine grada Niša da je vreme da zakažu sednicu Skupštine i glasaju protiv poklanjanja aerodroma.

Protestna vožnja završena je u spomen parku “Bubanj” gde je održan javni čas “Razgovor o slobodi” sa rediteljem filma Vladimirom Djordjevićem Priča o slobodi.

Svetozar Dimitrijević iz Udruženja biciklista “Karavan tim” istakao je da su biciklisti organizovali vožnju gradom jer podržavaju ideju da grad ostane vlasništvo grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com