Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru Niš

I danas će građani moći da iskoriste akciju besplatnih preventivnih pregleda u niškom Kliničkom centru, u periodu od 08 do 16 sati.

Ovog meseca svi zainteresovani građani, moći će da obave kardiološke i oftamološke preglede, kao i laboratorijske analize- merenje nivoa šećera u krvi i analize krvi na tumor markere prostate(PSA) za muškarce, i tumor markere jajnika (CA 125) za žene.

Kardiološki pregedi će se obavljati u specijalističkim ambulanatama u novoj zgradi Kliničkog centra, u Centru za radiologiju (ULAZ SA GLAVNOG STEPENIŠTA).

Svi zainteresovani za očni pregled, isti mogu obaviti u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu naše zdravstvene Ustanove.

Laboratorijske analize krvi, takođe će se obavljati u starom delu Kliničkog centra, i to: tumor markeri jajnika (CA 125) u prostorijama zgrade Nuklearne medicine, dok će se analize krvi za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate (PSA) raditi u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju (ULAZ IZ ZGRADE UPRAVE)

Podsećamo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti,a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana. Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Svi zainteresovani mediji, informacije i podatke o ovomesecečnoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, moći će da dobiju od generalnog direktora KC Niš, prof.dr Zorana Radovanovća i njegovih pomoćnika i saradnika, tokom čitavog dana, za vreme trajanja pregleda.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com