Sport

Besplatna škola za buduće bokserske šampione i u Nišu

Veliku akciju na boks sceni Srbije, čiji je cilj iznedriti šampiona koji će našoj zemlji doneti olimpijsku medalju u ovom sportu, najavili su iz Bokserskog saveza Srbije. Olimpijska škola boksa biće organizovana u 72 grada širom Srbije, među kojima je i Niš, potpuno besplatno.

Tokom proteklog vikenda 72 trenera iz isto toliko klubova naše zemlje prošlo je obuku, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, na kojoj im je prezentovano na koji način treba da rade sa budućim polaznicima, gde je akcenat stavljen na pedagoški rad, vaspitanje i na osnovne tehnike boksa.

Posebno je istaknuto da je škola u ovim klubovima besplatna za polaznike škole uzrasta do 19 godina.

Školom će u Nišu koordinisati Slobodan Kostić, istaknuti trener reprezentacije Srbije i BK “NAISSUS”. Na facebook stranici kluba se može dodatno informisati o terminima u Nišu, a kontakt informacije su dostupne i na promo plakatu škole.

Finalni dogovor Bokserskog saveza Srbije sa bokserskim trenerima iz cele Srbije odnosi se na osam tačaka na kojima će se raditi u budućnosti:

– kampanja za omasovljenje boksa;
– pedagoški pristup u radu sa decom i mladima;
– akcenat na osnovnim tehnikama boksa;
– četiri regionalna kampa za mlađe selekcije i jedan veliki republički kamp;
– oprema za trenere i paket rekvizita;
– nastupi najboljih boksera na međunarodnim turnirima sa klupskim trenerima;
– studijska poseta trenera Rusiji i upoznavanje sa njihovim načinom rada;
– priručnik za bokserske trenere Moskovskog fizičko-tehničkog instituta za sport i Bokserske federacije Rusije.

“Temelji za novu, lepšu budućnost boksa u Srbiji su postavljeni. Sledi veliki, naporan rad i požrtvovanje svih koji čine ovaj lanac čiji krajnji proizvodi treba da budu boks šampioni Srbije na velikoj međunarodnoj i olimpijskoj sceni.” poručuju iz Saveza.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com