Ekonomija

Beogradski aerodrom poklonio niškom savremeni skener

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ od danas je bogatiji za savremeni skener vredan 400.00 evra koji je dobio od beogradskog „Nikole Tesle“. Prilikom potpisivanja Ugovora o donaciji, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktura Zorana Mihajlović je istakla da će u niški aerodrom u naredne dve-tri godine biti uloženo oko šest miliona evra.

Ona je istakla i da će „Konstantin Veliki“ biti rezerva aerodromu “Nikola Tesla“, ali da je neophodno da se izgradi toranj.

“Posebno smo ponosni na broj putnika. Ove godine niški aerodrom je imao 150.000 putnika, prošle oko 120 000. Danas imamo 11 linija koje polaze sa tog aerodoroma”, rekla je Mihajlović.

Naglašava da je samo pre tri godine taj aerodrom imao 1.220 putnika, a da je danas na 150.000 putnika.

Gradonačelnik grada Niš Darko Bulatović istakao je ovom prilikom da od septembra počinju pripreme za izradnju novog budžeta, pri čemu u tim planovima neće stajati subvencije za plate i stalne troškove koji se stvaraju na Aerodromu o čemu su pisale Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com