Kultura

BBC preporučuje – posetite Nišvil

Britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel proteklog vikenda je objavio tekst pod nazivom „Serbia: the place to be“ sa preporukama za turiste koji planiraju da posete Srbiju ovoga leta. Jedna od manifestacija koju treba posetiti je, prema mišljenju novinara BBC-a, Nišvil džez festival.

U naglašenim kategorijama sa preporukama za kulinarske specijalitete, kulturne manifestacije, sportski (adventure) turizam, prirodne lepote i noćni život grad Niš predstavljaju dva brenda.

U preporuci za najbolje festivale u kategoriji “Cultural picks, od dva izabrana festivala u Srbiji našao se i Nisville jazz festival.

“Najveći džez festival jugoistočne Evrope, koji nudi jedinsvetnu mešavinu nasleđa džeza i tradicionalne balkanske muzike, stoji u članku BBC-a.

Ovo je drugo priznaje eminentnih britanskih medija, nakon što je The Guardian prošle godine uvrstio Nišville u Top 10 najboljih evropskih jazz festivala.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com