Društvo

Baloni za male borce i novu kliniku

Udruženje NURDOR obeležilo 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. Manifestacija koja je održana ispred tržnog centra Kalča u Nišu, deo je globalne kampanje koja je organizovana u još 40 gradova u Srbiji.

Za muziku su bili zaduženi članovi benda “Very Naiss”.

Foto: Niške Vesti

Nurdorov slogan “I ja se borim” ponele su Nišlije na megnetima, šoljama i drugom promotivnom materijalu koji su prodavali volonteri ovog udruženja. Cene tih stvari su simbolične, a sav prihod biće uložen za izgradnju druge faza hemato-onkološkog odeljenja Dečije klinike u Nišu.

Trenutno je u toku druga faza izgradnje ovog odeljenja, otvrdila je Svetlana Marković iz NURDOR-a.

“Primarno nam je da prikupimo sredstva jer je potrebno još 17 miliona dinara za završnu fazu. Nadam se da ćemo ovo proleće pamtiti po tome što ćemo otvoriti našu kliniku. Ova klinika će biti po meri deteta, radimo je po najvišim svetskim standardima. Raduje me što su Nišlije u sve većem broju ovde kao podrška”, rekla je Svetlana Marković iz NURDOR-a.

Nurdor već treći put, svakog 15. februara, na dan dece obolele od raka organizuje ove ulične akcije koje su svake godine sve masovnije.

Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Traje akcija koju je pokrenuo časopis Halo oglasi.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstičemo kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com