Hronika

Baka izgubila život nakon pada sa prozora privatne klinike

Nišlijka Veliborka Dinić (82) preminula je nakon pada sa visine od 8 metara pod, zasada nepoznatim okolnostima, sa prozora jedne privatne klinike u Nišu, u kojoj je bila hospitalizovana. Nesreća se dogodila u petak, 1. decembra oko 11:30.

U policiji u Nišu kažu da im je slučaj prijavljen u petak oko 17 sati, da je izvršen uviđaj i da su o svemu obavestili Više javno tužilaštvo. U Tužilaštvu su potvrdili da je starija žena pala sa drugog sprata zgrade u kojoj je bila hospitalizovana i dodali da je izdata naredba za obdukciju tela.

Porodica preminule u neverici je dočekala vest o Veliborki. Kažu da je ona u toj klinici smeštena pre tri meseca jer o njoj nije imao ko da brine, ali da još uvek ne znaju kako je njihova baka mogla da nastrada. Ono što su mogli da načuju jesu nagađanja da se okliznula i pala, ili da je čak neko gurnuo, ali odbacuju mogućnost da je pad bio njen izbor.

„Jeste da su baki počeli da se javljaju prvi znaci demencije, ali ona je bila jako svesna, puna života. Povremeno je zaboravljala šta se desilo u poslednjih desetak minuta, ali je vrlo dobro znala ko je i volela je život. Tek će se utvrditi kako je nastradala, da li je nesrećan splet okolnosti u pitanju, ili možda nešto treće“, kaže njena unuka Marija Dinić.

Ona ističe da se baka povremeno žalila na uslove u toj Klinici. Dodaje i da razmišljaju da tuže Kliniku, jer smatraju da ona nije bila adekvatno obezbeđena.

„U toj Klinici su stari ljudi, a na prozorima nema rešetki, mislim da je to veliki propust. Sa bakom u sobi su bile još tri žene, međutim mi još uvek nemamo informacije o tome kako je baka izgubila život“, priča ona.

U Klinici novinarima su rekli da pre ponedeljka ne mogu da daju nikakve odgovore.

J.Ć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com