Društvo

Azil za pse Saše Pešića dobio svoju himnu – “Volim te šapice”

Rade Šerbedžija, Mari Mari, MMA šampion Dušan Džakić i dečiji hor snimili su pesmu “Volim te šapice”, u znak podrške Nišliji Saši Pešiću i njegovom, već čuvenom, azilu za pse.

Saša Pešić u svom azilu čuva preko 800 pasa. Ovi umetnici, koji su i borci za prava životinja, su kroz pesmu hteli da publici širom Balkana dočaraju koliko se važnim poslom bavi ovaj Nišlija, i na taj način mu pomognu da svoje pse čuva i sačuva.

Na kraju spota stoji e-mail adresa Saše Živića (sasha.peshic.shelter@gmail.com), kako bi svi oni, koji to žele, mogli da pomognu.

Pesma je nastala u Muzičkoj radionici Mari Mari, deo teksta je pisao Bojan Milićević, dok je tekst koji recituje Šerbedžija zapravo čuvena pesma Sergeja Jesenjina – Kačalovljevom psu.

Podsetimo, sredinom decembra 2014. godine Sašin azil je umalo bio izmešten. Međutim, ljubitelji životinja su pokrenuli akciju “Sačuvajmo Sašine pse”, koja je zavladala internetom za samo 24 sata. Podrška za azil dolazila je sa svih strana sveta. U rekordnom roku prikupljeno je i 30.000 potpisa. Pod pritiskom javnosti raseljavanje azila je obustavljeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com